Oktoberuppdatering: Ska du köpa eller sälja Cardano (ADA)?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on okt 14, 2020
  • Den tekniska analysen visar att priset för Cardano (ADA) kan stiga över 0,12 dollar i oktober.
  • Transaktionsvolymerna för denna kryptovaluta förväntas öka.
  • Cardano får ständigt nya användare men det råder fortfarande en viss osäkerhet kring projektet.

Priset på Cardano (ADA) steg från 0,090 till över 0,11 dollar på bara några dagar innan det backade något till det nuvarande priset runt 0,109 dollar. Cardano har hittat ett starkt stöd över 0,10 och den tekniska analysen visar att priset kan komma att återhämta sig till över 0,12 dollar i oktober.

Grundläggande analys: Volymerna förväntas öka

Cardano har en helt öppen källkod med fokus på identitet, värde och styrning – allt via en och samma plattform. Cardano har sin egen kryptovaluta som heter ADA och enligt analytiker kan detta projekt i framtiden leverera mer avancerade funktioner än något tidigare projekt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Transaktionsvolymerna för denna kryptovaluta förväntas öka och kundbasen förväntas växa. När det inträffar kommer priset att lägga sig på betydligt högre nivåer och Cardano (ADA) kan visa sig vara en av de kryptovalutor som presterar bäst på marknaden den kommande tiden.

Grundaren av Cardano, Charles Hoskinson, bekräftade nyligen att projektet endast kommer att använda en kryptovaluta framöver. Cardano kan leda till större ekonomisk inkludering och projektet kommer så småningom att erbjuda handel med aktier, obligationer, råvaror och utility tokens.

Det finns några uppenbara risker vad gäller att köpa Cardano men om priset stiger över 0,12 dollar i oktober så kommer det att vara en bekräftelse för den positiva trenden. Cardano är redan kopplat till en rad olika betalningssystem, men något att tänka på innan man bestämmer sig för att investera i denna kryptovaluta är den konkurrens som Cardano möter från andra liknande projekt.

Teknisk analys: Priset kan stiga över 0,12 dollar i oktober

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 0,10 och 0,09 dollar, samtidigt som 0,12 och 0,15 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 0,12 dollar skulle det vara en signal att köpa Cardano (ADA) och då ligger vägen öppen till 0,13 dollar.

Ett lyft över 0,15 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 0,20 dollar. Å andra sidan, om priset sjunker under 0,10 dollar skulle det vara en ”säljsignal” och då riskerar aktien att fortsätta falla till 0,09 dollar.

Sammanfattning

Cardano har hittat ett starkt stöd över 0,10 och den tekniska analysen visar att priset kan komma att återhämta sig till över 0,12 dollar i oktober. Ett mycket bra team står bakom projektet och grunderna för kryptovalutan förbättras ständigt, men det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet.