Dorsey stöder BTC-donationer för att sätta stopp för nigerianska SARS

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 15, 2020
  • Dorsey främjade BTC-donationer på uppdrag av Feminist Coalition, en grupp nigerianska feminister.
  • Han uppmanade sina anhängare att bidra till att avsluta SARS brutalitet.
  • Square köpte nyligen 4 709 BTC har Dorsey hoppas att BTC kommer att bli internets inbyggda mynt.

Jack Dorsey, grundare och VD för betalningsföretaget Square, uppmanade nyligen sina 4,8 miljoner Twitter-följare att donera Bitcoin (BTC) för att stoppa polisbrutaliteten i Nigeria. Dorsey lyfte fram BTC-donationerna på uppdrag av en nigeriansk grupp feminister som kallas Feminist Coalition. I sin tweet delade Dorsey en tweet från gruppen, som informerade om hur man kan bidra till deras arbete för att sätta punkt för brutaliteten från Nigerias Special Anti-Robbery Squad (SARS).

Dorseys publicerade följande tweet:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

“Donera via #Bitcoin för att hjälpa #EndSARS”.

Feminist Coalitions webbplats ger ytterligare information om hur donationerna går till:

”Donera till Feminist Coalition via BTC Pay Server, en själv-hostad betalningslösning med öppen källkod. Det är säkert, privat, censurbeständigt och gratis. Välj det belopp som du vill donera i USD och klicka på knappen ”Betala med BTCPay” för att checka ut.”

Square köpte 4 709 BTC

Den här nyheten kommer en vecka efter att Square köpt 4 709 Bitcoins till ett värde av 50 miljoner dollar, vilket enligt uppgift motsvarar ungefär en procent av företagets tillgånger (från och med andra kvartalet 2020). Square konstaterade att man köpt en så betydande mängd krypto för att man anser att kryptovalutor är ett instrument för ekonomisk bemyndigande. Företaget tillade att krypto erbjuder världen ett sätt att delta i ett globalt monetärt system, ett mål som överensstämmer med deras egna syfte.

Företagets finansdirektör, Amrita Ahuja, kommenterade:

”Vi tror att Bitcoin har potential att vara en mer allmänt förekommande valuta i framtiden. När den blir mer vida accepterad har vi för avsikt att lära oss och delta på ett disciplinerat sätt. För ett företag som bygger produkter baserade på en mer inkluderande framtid är denna investering ett steg på den resan.”

Tidigare har Dorsey uppgett att han vill att Square ska ligga i framkanten för att legitimera krypto som betalningsmedel världen över. Dorsey betonar hur stort förtroende han har för BTC och han förutspår att internet snart kommer att ett eget inbyggt mynt. Han tillade att det kloka vore att stöda internet att nå den punkten istället för att vänta på att det ska hända av sig själv. Dorsey fortsatte med att konstatera att han inte är säker på om det inbyggda myntet kommer att vara just BTC, men han hoppas att det kommer att bli det.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust