Ripple donerar 7,7 miljoner pund till Mercy Corps för ökad ekonomisk integration

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 16, 2020
  • Mercy Corps uppger att donationen kommer att gynna 10 miljoner människor under det kommande decenniet.
  • Mercy Corps mål är att använda FinTech för att rubba det nuvarande föråldrade finansiella systemet.
  • Tack vare Ripples bidrag kommer Mercy Corps och Mercy Corps Ventures också att lansera FinX.

Ripple har donerat 7,73 miljoner pund till Mercy Corps, en icke-statlig humanitär hjälporganisation, som försöker skapa nya ekonomiska möjligheter i länder med bristfälliga finansiella system. Ripple avslöjade denna nyhet i ett pressmeddelande och konstaterade att bidragets syfte är att hjälpa Mercy Corps att utvidga den finansiella inkluderingen och öka den ekonomiska bemyndigandet över hela världen. Enligt uppgift kommer Ripple också att låta icke-statliga organisationer utnyttja deras digitala tillgångar i sitt arbete för ekonomisk inkludering.

I pressmeddelandet uppges att Mercy Corps har hjälpt över 220 miljoner människor att överleva ett brett spektrum av humanitära konflikter. Genom att samarbeta med Ripple och dess ideella avdelning, RippleWorks, strävar organisationen efter att utnyttja olika digitala finansiella tekniker, som kryptovalutor, för att förbättra den finansiella inkluderingen i tillväxtmarknader under ett treårigt projekt. Ripple avslöjade också att man redan arbetar med Mercy Corps Ventures för att identifiera lovande pilotprojekt och investera i nystartade företag i Syd- och Latinamerika.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ripple skriver att bidrag kommer att stödja utbildningen av Mercy Corps fältpersonal, som kommer att få i uppgift att använda digitala finansiella lösningar för att lösa de ekonomiska svårigheter som människor i dessa regioner står inför. Genom detta initiativ hoppas Mercy Corps kunna möta de ekonomiska utmaningar som 10 miljoner människor står inför de kommande tio åren.

Störa det föråldrade finansiella systemet

Enligt Mercy Corps är detta partnerskap en viktig milstolpe för att säkerställa finansiell integration. Scott Under, Senior Managing Director för Mercy Corps, kommenterade:

”Det existerande finansiella systemet är fragmenterat, föråldrat och uteslutande, vilket gör att 1,7 miljarder människor inte har tillgång till banker, och exkluderar kvinnor oproportionerligt. Ny fintech-, krypto- och blockchain-teknik har potential att radikalt omvandla den, men det finns betydande risker för världens mest utsatta människor om deras behov inte beaktas eftersom dessa nya tekniker designas och distribueras. Vi kommer att utnyttja våra globala resurser och räckvidd för att säkerställa att samhällets röster hörs och utsatta befolkningar inte lämnas efter i fintech-revolutionen.”

Genom Ripples och RippleWorks bidrag kommer Mercy Corps och Mercy Corps Ventures också att kunna lansera ett gemensamt projekt som heter FinX. Enligt uppgift syftar initiativet till att öka den finansiella integrationen på utsatta marknader genom att fokusera på produkter byggda kring distributed ledgers.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust