Zilliqa-användare stakar 1 miljard $ZIL på några timmar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 16, 2020
  • De årliga insatsbelöningarna kommer att vara cirka 6% om 80% av alla $ZIL i cirkulation satsas.
  • Zilliqa noterade att det kommer att erbjuda 1 gZIL för varje 1 000 ZIL som används för staking.
  • Zilliqa lanserade nyligen en decentraliserat börs med namnet Zilswap.

Kryptoanvändare satte in mer än 1 miljard $ZIL-tokens inom bara ett par timmar efter den officiella lanseringen av Zilliqas non-custodial insatsplattform på sin mainnet. Projektet introducerade en ny token som kallas governance ZIL (gZIL) i sitt nätverk som en del av sitt nya insatsprogram. Användare som gör insatser (staking) $ZIL tjänar denna nya token och $ZIL som insatsbelöningar.

Zilliqas tweetade:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”1 000 000 000 $ZIL i insats på bara några timmar. Och vi har precis bara börjat.”

Enligt Zilliqa kommer de årliga insatsbelöningarna att vara cirka 6% om användarna stakar cirka 80% av den tillgång som finns i cirkulation, som ligger på 10,5 miljarder $ZIL. Plattformen konstaterade att den kommer att erbjuda 1 gZIL för varje 1 000 ZIL som använts som insats. Dessutom uppgav Zilliqa att det hade skapat Zillion, en säker staking-portal som effektiviserar insatsprocessen genom att låta användarna ansluta plånböcker från tredje part.

I en kommentar till lanseringen av Zillion sa Zilliqas president och Chief Scientific Officer,

”Efter månader av noggranna tester med hjälp av vår entusiastiska community är staking nu äntligen live på Zilliqa, vilket är en viktig milstolpe för vårt team i år. Som en av de första sharded blockchains som implementerar staking i nätverket är vi stolta över att göra några av våra mest innovativa kamrater sällskap, och vi fortsätter att bygga ett DeFi-erbjudande för framtiden.

Zilliqa lanserar en decentraliserad börs (DEX)

Zilliqa lanserade sin första decentraliserade börs (DEX) och tokenutbytesprotokoll Zilswap den oktober 5. Zilswap är en helt decentraliserad on-chain kryptobörs som körs på Zilliqas blockchain.

Lanseringen ger Zilliqas användare möjlighet att kunna lagra sina gZIL, ta ut, handla och använda sina insatsbelöningar för ny staking. Dessutom kommer användarna att kunna samla $ZIL- och gZIL-belöningar i insatspooler på Zilswap.

Trots de positiva nyheter har $ZILs pris inte stigit på marknaden. Under de senaste 24 timmarna har myntet sjunkit med 2,24% för att handlas till 0,014 pund, med en volym på cirka 18,9 miljoner pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money