Solve.Care och Chainlink vill revolutionera sjukvårdssektorn

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 21, 2020
  • Ett nytt partnerskap syftar till att utvidga den roll som smarta kontrakt spelar inom sjukvården.
  • Genom detta samarbete kommer vårdgivare att kunna mäta effektiviteten för sina tjänster.
  • Enligt Solve.Care är samarbetet med Chainlink perfekt tack vare deras säkerhet och flexibilitet.

Solve.Care, ett globalt sjukvårdsföretag, har gått ihop med Chainlink för att integrera decentraliserade oracle-nätverk i sin plattform. Företaget avslöjade nyheten i ett blogginlägg och betonade att denna integration kommer att bidra till att utvidga den roll som smarta kontrakt spelar inom hälso- och sjukvården i framtiden. Solve.Care kan tack vare samarbetet utnyttja Chainlinks ledande decentraliserade oracle-nätverk för att skaffa och tillhandahålla den medicinska information utanför kedjan som krävs för att erbjuda smarta kontraktsdrivna vårdtjänster.

Enligt blogginlägget kommer Chainlinks oracles att spela en nyckelroll för Solve.Cares plattform genom att länka viktig data och enheter som inte är blockkedjedrivna till Care Networks. Genom att gå ihop med Chainlink hjälper Solve.Care, som driver många vårdtjänster, aktörer inom vårdsektorn att mäta effektiviteten för sina tjänster direkt genom att använda smarta kontrakt som drivs av manipulationssäker data.

Revolutionerar det föråldrade sjukvårdssystemet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt en rapport från Center for Medical Interoperability slösar ineffektiva äldre system inom sjukvårdsindustrin miljarder dollar och äventyrar även patienternas hälsa. Rapporten tillade att användning av blockchain-teknik skulle hjälpa till att åtgärda de flesta av dessa brister. Dessutom skulle integrering av blockchain förbättra konfidentiell forskning och patientdata. Därtill skulle det förbättra försäkringsrapporteringen, finansieringen och leveranskedjan av medicintekniska produkter.

I blogginlägget avslöjade Solve.Care att de kommer att lägga till ett externt oracle på sin plattform, vilket i sin tur ger den verifierada externa data som krävs för att genomföra manipuleringsresistenta smarta kontrakt. På så sätt anser företaget att man kommer att ha uppnått blockkedjans fulla potential. Som ett resultat kommer Solve.Care att kunna ansluta administratörer, kliniker och patienter sömlöst på ett förtroendeminimerat sätt. Enligt Solve.Care hjälper blockchain också till att öka tillgången till vård, administrera tjänster mer effektivt, betala leverantörer exakt och snabbt och minska de totala kostnaderna.

Anledningar till samarbete med Chainlink

Som förklaring till varför företaget valde att samarbeta med just Chainlink, sa Solve.Care att de tycker att nätverkets oracle-lösningar är säkra och flexibla. De tillade att Chainlink erbjuder flera funktioner som är viktiga för deras verksamhet. Det inkluderar autentiseringshanteringsfunktioner, en säker och pålitlig oracle-infrastruktur och flexibiliteten för att ge transparens.

Solve.Cares VD, Pradeep Goel, kommenterade partnerskapet:

”Vi förändrar hälso- och sjukvården med ökad transparens, granskbarhet och efterlevnad av vårdleverans. Denna integration ger oss enorma möjligheter att använda Chainlinks säkra nätverk för att säkerställa en effektivare vårdprocess i hela branschen. Från individuell patientvård till läkare, försäkringsleverantörer och behovet av medicintekniska produkter, kommer Chainlink-oracles att göra det möjligt för oss att ta itu med alla externa datakrav i våra smarta kontraktslösningar för vårdbranschen. Detta kommer att leda till ökad användning av blockchain inom sjukvården.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust