Unilevers underliggande försäljning upp 4,4% under Q3

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 22, 2020
  • Unilevers underliggande försäljning ökade med 4,4% under räkenskapsårets tredje kvartal.
  • Det brittiska företagets omsättningen var 2,4% lägre under tredje kvartalet.
  • Bolagets styrelse beslutade om 37,46 pence per aktie i kvartalsutdelning.

I sin kvartalsrapport som publicerades idag avslöjade Unilever plc (LON: ULVR) att man ökat sin underliggande försäljningen tack vare högre efterfrågan på produkter inom hand- och hemhygien. Företaget uppger också att livsmedelsförsäljningen förblev stark under tredje kvartalet då covid-19-pandemin fick fler människor att äta hemma.

Unilever steg med cirka 0,5% när marknaden öppnade idag och sedan ytterligare 0,5% nästa timme. Bolagets aktier handlas nu till 47,28 pund per aktie, vilket kan jämföras med årets lägstavärde hittills på 37,26 pund per aktie i mars. Aktien inledde året till 43,47 pund per aktie. Att handla aktier online är lättare än du tror. Så här kan köper du aktier online 2020.

Unilevers omsättning var 2,4% lägre under tredje kvartalet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Unilever, som äger varumärken som Dove, Ben&Jerry’s och Cif, rapporterar att den underliggande försäljningen under tredje kvartalet var 4,4% högre jämfört med året innan. Experter hade förutspått en mycket lägre tillväxt på 1,3%. Under föregående kvartal såg Unilever en försäljningsminskning med 1,6% på årsbasis.

Företaget uppger att resultatet var starkast på tillväxtmarknader, som bidrog med nästan 60% av de totala kvartalsintäkterna. Tillväxtmarknadernas försäljning ökade med 5,3% högre på årsbasis, jämfört med en ökning med 3,1% på de utvecklade marknaderna. I Nordamerika ökade Unilevers försäljning med 9,1% under det senaste kvartalet.

Omsättningen minskade med 2,4% under kvartalet till 11,65 miljarder pund. Företaget, som har sitt huvudkontor i London, avstod från att ge en kortsiktig framtidsprognos med hänvisning till osäkerheten kring coronaviruset.

VD Alan Jope kommenterade rapporten

VD Alan Jope kommenterade:

”Vi har flyttat från svarsläge till att nu leva med covid-19, men den miljö vi arbetar i är fortfarande mycket oförutsägbar och vi tror att en ekonomisk nedgång är oundviklig.”

Unilever värderade omsättningen från segmentet skönhet och personlig vård till 4,78 miljarder pund under tredje kvartalet. Bolagets styrelse beslutade om 37,46 pence per aktie i delårsutdelning, jämfört med 35,67 pence per aktie förra året. Den första veckan i september meddelade Unilever att man kommer att investera 890 miljoner pund för att eliminera fossila bränslen från sina rengöringsprodukter innan 2030.

Unilever stod för en blygsam prestation på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på ungefär 4%. I skrivande stund har företaget ett marknadsvärde på 123,17 miljarder pund och ett förhållande mellan pris och vinst på 23,01.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money