Bitcoin-saldot på börser sjunker till lägsta nivån på två år

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 23, 2020
  • Bitcoin-saldot på några av de ledande kryptobörserna sjunker snabbt, enligt de senaste uppgifterna.
  • Det finns många anledningar, inte minst att allt fler utanför krypto-communityn fått upp ögonen för BTC.
  • Vissa börser ser sådana minskningar, och många tror att de håller på att förlora kundernas förtroende.

Antalet Bitcoins (BTC) som innehas av större börser har sjunkit till de lägsta nivåerna på två år. Den senaste gången som BTC-saldot på de stora handelsplattformarna var så lågt var 2018.

Människor inser värdet av Bitcoin

Kryptoindustrin har vuxit snabbt under 2020 av flera olika anledningar. Den befintliga krypto-communityn har köpt BTC med avsikt att behålla mynten en längre tid ända sedan kryptovalutan genomgick sin tredje split. Förhoppningen och förväntningen är att priserna kommer att skjuta i höjden i framtiden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sedan kom covid-19-pandemin, som orsakade en global ekonomisk kollaps helt enkelt för att rädslan ökade för hur krisen kommer att påverka olika industrier. Till sist började världen inse något som kryptoindustrin har känt till i flera år – att BTC är den enda tillgången som erbjuder en sund penningpolitik.

Det är åtminstone vad grundaren av Nexo, Antoni Trenchev, nyligen konstaterat. Han sa att BTC är den tillgång som presterat bäst det här decenniet, och att världen har börjat inse detta.

Han tillade att communityn också vänder sig till egna lösningar för lagring, vilket inkluderar plattformar som Nexo. Sådana plattformar möjliggör att ta skatteeffektiva lån mot tillgångar som användare redan äger.

Man måste inte sälja för att tjäna, och den ökande populariteten har gett upphov till fler diskussioner om krypto än någonsin.

BitMEX och Bitfinex kan förlora användarnas förtroende

Grundaren av Celsius, Alex Mashinsky, förväntar sig att detta tillstånd kommer att fortsätta, såvida inte börserna ändrar villkoren för sina erbjudanden för att locka användarna tillbaka till sina plattformar.

Naturligtvis påverkas inte alla utbyten lika. Plattformar som Binance och Coinbase, som erbjuder bra villkor för sina användare, har behållit sina medel. Bitfinex och BitMEX har å andra sidan sett betydande minskningar av de medel de innehar.

Tillväxten inom DeFi-sektorn bidrog utan tvekan också, såväl som investeringsföretagens och -fondernas växande intresse. De har använt företag som Grayscale och Microstrategy för att samla på sig stora mängder BTC under hela året.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust