Tudor Jones hävdar att BTC:s rally bara hör börjat

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 23, 2020
  • Enligt Tudor Jones är BTC den bästa tillgången för att säkra mot volatilitet.
  • Jones tror att den kvantitativa lättnaden från amerikanska centralbanken kommer att stödja inflationen.
  • BTC har gjort en fullständig comeback från sina covid-19-nedgångar i mars.

Paul Tudor Jones, miljardär och hedgefondförvaltare, passade på i en intervju igår att berätta just hur stort förtroende han har för bitcoins (BTC) framtida prisutveckling. Tudor Jones tillade att BTC är den bästa säkringen mot inflation.

I intervjun konstaterade Tudor Jones att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Jag gillar bitcoin nu mer än någonsin. Jag tror att bitcoin bara ligger i startgroparna och har en lång väg att gå.”

Han fortsatte med att konstatera att:

”Anledningen till att jag rekommenderade bitcoin var att det fanns med på menyn för inflationstransaktioner, som guld, som TIPS-breakeven, som koppar, som att gå lång på avkastningskurvor, och jag kom fram till att bitcoin var den bästa inflationstransaktionen.”

Tudor Jones tillade att den historiskt intensiva kvantitativa lättnaden från den amerikanska centralbanken banar väg för inflationen att göra en betydande comeback.

Att investera i BTC är som att köpa in sig i en teknisk startup tidigt

Tudor Jones Jämför BTC med att investera i en teknisk startup i ett tidigt skeden, och menar att det för tillfället finns en massa smarta individer som tror på det här. Att investera i myntet just nu är som om du hade investerat i Steve Jobs och Apple eller i Google tidigt.

Miljardären avslöjade att han köpte in BTC i maj i år. Han hävdade dock att han bara hade en liten ensiffrig investering i myntet. På den tiden sa makroinvesteraren att den bästa vinstmaximerande strategin är att äga den snabbaste hästen. Han fortsatte med att prata om BTC och sa att om han var tvungen att göra en förutsägelse, skulle hans satsning vara på BTC.

För närvarande har BTC gjort en fullständig comeback från sina nedgångar i mars efter att covid-19-pandemin intensifierades. Myntet handlas för närvarande till 9 926,6 pund, vilket är en ny högstahöjd sedan januari 2018. Enligt uppgift kom veckans positiva momentum efter att PayPal meddelat att de kommer låta sina användare köpa, hålla och sälja krypto.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust