Betaltjänstjätten PayPal låter dig köpa och sälja Bitcoin

By: Ben Gabriel
Ben Gabriel
Ben är en journalist inriktad på kryptovalutor, enkelt. Han är också en teknik och krypto nörd som tar fullt… read more.
on okt 24, 2020
  • Bitcoin är på väg mot nya rekordhöjder efter att PayPal meddelat att man kommer stöda krypto.
  • PayPal-användare kan nu hålla, köpa och sälja sina digitala valutor via PayPals nya kryptofunktion.
  • Den nya funktionen förvandlar PayPal till en kryptobörs och digital plånbok.

I en tid när det mesta tycks handla om de utmaningar företagsvärlden står inför har PayPal delat en trevlig nyhet. De senaste månaderna har vi sett hur många teknikgiganter och investerare har närmat sig Bitcoin som en investeringsmöjlighet för att överleva de oundvikliga bankkriserna och inflationen.

Nu har PayPal meddelat att man kommer att låta sina användare köpa och sälja kryptovaluta, och nyheten kan rita om kartan inom kryptosektorn. Ända sedan PayPals tillkännagivande har hela kryptomarknaden susat upp på marknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det är givetvis också goda nyheter för PayPal-kunderna i sig som nu får möjlighet att köpa Bitcoin. Totalt har PayPal cirka 346 miljoner användare och om 50% av kunderna bestämmer sig för att köpa Bitcoin och andra digitala tillgångar kommer hela kryptomarknaden att nå en ny rekordhög nivå.

PayPal lanserar snart köp-/säljfunktioner för Bitcoin

PayPals inträde i kryptovalutaindustrin är efterlängtat. Tidigare har vi bara sett en glimt av PayPals intresse för kryptovalutor. Den officiella lanseringen är planerad till nästa vecka och Bitcoin och andra större kryptovalutor har redan skjutit i höjden tack vare detta tillkännagivande.

Bitcoin, som haft svårt att stiga över 12 000 dollar-strecket, seglade upp över 13 000 dollar på bara några timmar efter att planerna offentliggjordes. Förmodligen är PayPal ett av de viktigaste företagen hittills som lägger till stöd för digitala valutor.

PayPals VD Dan Schulman kommenterade utvecklingen:

”Övergången till digitala valutor är oundviklig och medför tydliga fördelar vad gäller ekonomisk inkludering och tillgång; betalningssystemets effektivitet, snabbhet och motståndskraft; och regeringarnas förmåga att snabbt betala ut medel till medborgarna.

Vår globala räckvidd, digitala betalningsexpertis, dubbelsidiga nätverk och rigorösa säkerhets- och efterlevnadskontroller ger oss möjligheten och ansvaret för att underlätta förståelsen och driftskompatibiliteten hos dessa nya utbytesinstrument.”

PayPal planerar att förvärva kryptoföretag

Som Invezz tidigare rapporterat planerar PayPal att förvärva större kryptovalutaföretag som redan har enorm kundbaser. Enligt uppgift för PayPal diskussioner med tre betydande företag, inklusive den stora kryptobörsen BitGo. Ingen av parterna har däremot velat uttala sig officiellt om det potentiella förvärvet ännu.

PayPals nyhet lyfter Bitcoin över tidigare motstånd

PayPals tillkännagivande är utan tvekan den främsta orsaken till Bitcoins tillväxt. Den senaste tiden har BTC/USD underpresterat och legat kring 11 000 dollar. Bitcoin och hela kryptomarknaden handlas nu i den gröna zonen. Tekniska analyser av de största digitala valutorna pekar på en positiv fortsatt utveckling då tjurarna pressar priserna högre. Du som är intresserade av hur man köper Bitcoin med PayPal kan klicka här för en djupgående och grundlig guide.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust