Brittiska FinTech-företaget Cashaa öppnar fysiska bankkontor i Indien

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 27, 2020
  • Cashaa vill öka antalet kryptobanker i Indien till 100 efter den inledande lanseringen.
  • Tidigare denna månad öppnade Cashaa en neobank i Indien för att hjälpa till att öka kryptoantagandet.
  • Enligt Cashaas VD Kuman Gaurav har de flesta indier fel uppfattning om kryptovalutor.

Cashaa, en UK-baserad webbbankplattform som handlar med både krypto- och fiatvalutor, har inlett ett samarbete med den indiska banken United Multistate Credit Cooperative Society. Partnerskapet har som mål att bygga en kryptovänlig finansiell institution som går under namnet UNICAS. Enligt uppgift involverar första fasen av projektet att öppna 34 fysiska filialer och verksamheter i norra Indien.

Enligt en rapport kommer företaget att sprida ut bankerna i olika städer och stater. Till exempel kommer det att finnas filialer i städerna Delhi och Gujarat och delstaten Rajasthan. De 34 fysiska bankkontoren är dock bara början och företaget har som mål att expandera till 100 platser 2021 för att erbjuda Indiens medborgare enkel tillgång till kryptoprodukter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cashaas samarbete med indiska Multistate Credit Cooperative Society är det senaste ledet i företagets uttalade plan att expandera till Indien. Tidigare denna månad lanserade företaget en neobank i landet. Enligt företagets VD, Kuman Gaurav, skapade Cashaa India en gateway för indiska företag och privatpersoner för att öppna sparkonton, köpa, lagra och spara olika kryptomynt, inklusive BTC, ETH, XRP och CAS, företagets egna token.

Vill öka acceptansen för krypto i stor skala

Utöver att tillåta sina användare att köpa, lagra och spara krypto lovar Cashaa att låta sina kunder använda sina kryptoinnehav som säkerhet för lån. Därtill bekräftade företaget att användarna kan köpa krypto med sin lokala fiatvaluta.

Gaurav förklarade också varför det är så viktigt att starta de fysiska kryptobankfilialerna i Indien:

”De flesta indier är inte medvetna om eller får felinformation om kryptovaluta som en onlineprodukt och de brukar lita på vad de ser eller vad regeringen erkänner och rekommenderar. Indien är fortfarande en till stor del kontantbaserad ekonomi trots en demonetisering. Vi tänker ta itu med båda frågorna som saktar ner processen för antagande av kryptovaluta.”

Indiens oklara inställning till krypto

Den här nyheten kommer efter att en rapport avslöjat att det indiska federala regeringen överväger att förbjuder kryptovalutor. Enligt uppgift hade indiska domstolar just upphävt ett heltäckande förbud mot kryptor sex månader innan diskussionerna om ett nytt förbud inleddes. Ändå kom inga tillsynsmyndigheter med några lagförslag angående tillämpningen av en sådan lag när det indiska parlamentet sammanträdde under sitt policymöte förra månaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust