General Motors stiger efter att Bank of America höjt kursmålet till 65 dollar

Av:
Oct 27, 2020
Listen
  • GM kommer att bygga elfordon och den totala investeringen landar på cirka 2 miljarder dollar.
  • Nya Cadillac LYRIQ blir den första EV som produceras på Spring Hill.
  • Bank of America rankar nu GM som "köp" och har satt ett prismål på 65 dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

General Motors (NYSE: GM) har stigit från 28,5 till över 38 dollar på bara några veckor och det aktuella priset ligger runt 35,82 dollar. General Motors har hittat ett starkt stöd över 30 dollar men priset har fortfarande svårt att bryta över motståndet vid 40 dollar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Grundläggande analys: Trots covid-19-pandemin går GM:s verksamhet bra

Copy link to section

General Motors är en av de största biltillverkarna i världen och rankas som nummer 18 på Fortune 500-rankningen för de största amerikanska företagen sett till totala intäkter. Konkurrensen kommer att vara stor inom den globala bilindustrin de kommande månaderna, men trots covid-19-pandemin går GM:s bilförsäljningen bra.

General Motors försäljning i USA minskade med 10% under tredje kvartalet till 665 192 fordon, vilket var över förväntan. Märket Chevrolet upplevde sitt bästa kvartal någonsin med en tillväxt på 45%. Även Cadillac såg en tillväxt på 45%.

“Medan ekonomin har gjort en kraftig återhämtning under tredje kvartalet har bilförsäljningen varit ännu mer motståndskraftig,” säger GM:s Chief Economist Elaine Buckberg.

Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 43 miljarder dollar och börsvärdet på 52,7 miljarder dollar så ser vi att den här aktien inte är övervärderad. Annan användbar information för potentiella investerare är att General Motors har betalat ut mer än 6 miljarder dollar i utdelning till sina aktieägare de senaste tre åren och den siffran förväntas öka i framtiden.

Bank of America rankar GM som “köp” och har satt ett prismål på 65 dollar, vilket enligt min mening är lite optimistiskt. Priset på aktien steg efter att företaget rapporterat att GM kommer att bli en strategisk tillverkningspartner för Nikola.

Enligt affären kommer Nikola att använda General Motors Ultium-batterisystem och Hydrotec-bränslecellsteknik, vilket kommer att skapa mervärde för båda företagen. Företaget avslöjade också planer på att bygga elfordon och den totala investering som krävs kommer att uppgå till cirka 2 miljarder dollar.

Nya Cadillac LYRIQ kommer att bli den första EV som produceras på Spring Hill, vilket säkerligen kommer att locka nya kunder och öka företagets intäkter. Den här aktien kan vara en bra långsiktig investering men det är kanske inte den bästa tiden att investera i General Motors aktier just nu eftersom priset kan försvagas under de kommande veckorna.

Teknisk analys: Tjurar har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Copy link to section
Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 32 och 30 dollar, samtidigt som 38 och 40 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 38 skulle det vara en signal att köpa General Motors aktier och då ligger vägen fri till 40 dollar.

Ett lyft över 40 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 45 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 30 dollar skulle det vara en stark “säljsignal” och då är det sannolikt att det fortsätter att falla ända ned till 25 dollar.

Sammanfattning

Copy link to section

Bank of America har rankat General Motors som “köp” och satt ett prismål på 65 dollar, vilket enligt min mening är lite optimistiskt. Trots covid-19-pandemin går GM:s verksamhet bra och företaget meddelade nyligen att de kommer att börja bygga elfordon. Det finns vissa risker vad gäller att handla med General Motors, men så länge som priset liger över 30 dollar befinner sig denna aktie fortfarande på en tjurmarknad.

Aktier & Fonder Börsen Marknadsanalys