TRON får tillgång till off-chain-data tack vare JustLink-oraklet

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 31, 2020
  • TRON-nätverket fick precis sitt första orakel, JustLink.
  • JustLink skapades av JUST Foundation, och det kommer att ansluta TRON till den verkliga världen.
  • Initiativet kommer att vara till nytta för alla, inklusive användare, utvecklare och till och med TRON i sig.

TRON-nätverket fick precis sitt första blockchain-orakel, JustLink. Projektet, som är ett decentraliserat orakel utvecklat av JUST Foundation, lanserades nyligen och kommer att möjliggöra blockchain-applikationer med djupare koppling till off-chain-data.

TRONs första orakel lanseras

DeFi-sektorn har vuxit explosionsartat under 2020, inte bara vad gäller antalet projekt utan också intresset från investerare och till och med priserna på nya tokens.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna nya trend har tagit kryptovärlden med storm. Tack vare orakelnätverk, som det nyligen lanserade JustLink, kommer smarta kontrakt inte längre att begränsas av oförmågan att komma åt data från externa system.

För att uttrycka det helt enkelt kan orakler begära och verifiera data från den verkliga världen. Denna data kan sedan introduceras i smarta kontrakt i krypterad form.

Varför behövde TRON ett decentraliserat orakel?

En utmaning för orakler har varit att majoriteten av dem varit centraliserade, vilket innebär en risk för smarta kontrakt. Alla fördelarna med decentraliserade smarta kontrakt skulle därför äventyras och eventuellt sluta att gälla.

Det är därför JUST Foundation beslutade att skapa JustLink – ett decentraliserat orakel byggt på TRON-nätverket. Eftersom det är decentraliserat undviker JustLink riskerna som förknippas med centraliserade orakler, samtidigt som alla fördelar bibehålls.

I grund och botten är JustLink TRONs egen version av Chainlink. Projektet kommer också i rättan tid, eftersom efterfrågan på extern data för TRONs smarta kontrakt ökar. Dessutom är JustLink också ett säkrare och bekvämare alternativ för utvecklare, vilket gör att de kommer att kunna distribuera ett större antal dApps.

Slutligen kommer TRON-ekosystemet att kunna dra nytta av detta också. Det kommer att kunna expanderas exponentiellt tack vare denna nya kontakt med världen utanför sitt eget ekosystem och ytterligare stimulera tillväxten för sina egna projekt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust