Verizon implementerar Ethereum Blockchain för att spåra pressmeddelanden

By: Ben Gabriel
Ben Gabriel
Ben är en journalist inriktad på kryptovalutor, enkelt. Han är också en teknik och krypto nörd som tar fullt… read more.
on nov 1, 2020
  • Verizon har implementerat Ethereum Blockchain för att registrera pressmeddelanden.
  • Det blockchain-baserade systemets mål är att öka transparensen och samhällets förtroende för informationen.
  • Det nya blockchain-ramverket kallas Full Transparency och spårar pressmeddelanden.

Verizon har meddelat att de lanserar ny teknik som kommer att spåra pressmeddelanden via Ethereum blockchain. Avslöjandet kom som en överraskning för communityn, men en välkommen sådan. Enligt Verizon heter det nya systemet Full Transparency, och är baserat på blockchain-teknik.

Systemets syfte är att säkerställa företagens ansvarsskyldighet och hjälpa till att öka förtroendet inom communityn. Full Transparency-systemet inkluderar varje pressmeddelande kryptografiskt på blockkedjan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det kommer också att spåra och ge kontext för redigeringar som görs i pressmeddelandet i efterhand. Detta nya Verizon-system är utvecklat med öppen källkod, vilket gör det tillgängligt för alla som vill använda det för sin verksamhet.

När användare integrerar Verizon-tekniken kan de logga varje pressmeddelande på blockchain. Systemet bygger på MAD-nätverket, som också bygger på ETH/USD. Enligt uppgift har även MadNetwork-projektets ledare Adam Helfgott, Huge och AdLedger samarbetat med Verizon för att utveckla produkten.

Vad Full Transparency innebär för Ethereum

Målet för produkten är att öka transparensen och communityns förtroende. Det betyder däremot också att de företag som använder systemet inte har chansen att uppdatera sina inlägg efter att de publicerats. Så om de har gjort något misstag i sitt första pressmeddelande förblir det synligt för läsarna. Systemet verifierar också om de deltagande företagen har förändrat sina pressreleaser på något sätt.

Full Transparency är inte det enda projektet av sitt slag. Till exempel finns Wikipedias Everipedia som utvecklats med hjälp av blockchain-teknik. Denna wiki-version lanserades 2018 och registrerar nya redigeringar av inlägg som läsarna kan se.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust