Square rapporterar över £1 miljard i BTC-intäkter för första gången

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 6, 2020
  • Enligt Square växte dess BTC-bruttovinst 15x jämfört med året innan till 24,38 miljarder pund.
  • Företagets BTC-intäkter under hela 2019 uppgick till 393,1 miljoner pund.
  • Enligt Square är denna tillväxt ett resultat av ökade BTC-aktiviteter från sina kunder.

Square, ett betalningsföretag, har avslöjat att Cash App skyfflade in mer än 1,24 miljarder pund i bitcoin (BTC) intäkter under tredje kvartalet. Företaget avslöjade den här nyheten den 5 november genom sin Q3 2020-rapport och noterade att det registrerade 24,38 miljoner pund i BTC-bruttovinst under kvartalet. Enligt uppgifter representerar dessa siffror tillväxter på cirka 11x respektive 15x jämfört med året innan. Företaget noterade även att BTC-intäkter och bruttovinst gynnades av en ökning av BTC-aktiviteter och volym per kund.

Enligt uppgifter var detta första gången i historien företaget nådde en miljard pund i BTC-försäljning. Som jämförelse sålde organisationen enligt uppgift 666,9 miljoner pund i BTC genom sin Cash App under andra kvartalet i år. Den totala vinsten under denna period var 12,6 miljoner pund. Under första kvartalet i år gav företagets BTC-försäljning via Cash App ligga på 232,7 miljoner pund. Under det senaste året sålde det börsnoterade betalningsföretaget 393,1 miljoner pund i BTC.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna massiva tillväxt i BTC-intäkter och vinster kommer efter att Square transformerade hur de stöder sin BTC-verksamhet i november 2019. Företaget gick över till en avgiftsbaserad modell för att förbättra transparensen. Enligt den nya modellen debiterar företaget användare 1,76% för att köpa BTC, vilket är en ganska tunn vinstmarginal jämfört med Squares totala verksamhet, som har högre marginaler. Innan denna förändring brukade företaget baka in avgifterna i spridningen.

Ledande inom BTC-antagande bland betalningsfokuserade företag

Bland börsnoterade betalningsfokuserade företag har Square varit ledare för integrationen av BTC-tjänster. Företagets testade BTC köp i sin Cash App i november 2017. PayPal bekräftade även att de har lagt till stöd för BTC, BCH, ETH och LTC under den senaste månaden. Förutom att gå in i kryptosektorn innan andra betalningsföretag, tog Square ännu ett stort kliv under tredje kvartalet i år genom att lägga till BTC i balansräkningen istället för att helt enkelt göra dem tillgängliga det till sina kunder.

I rapporten sa Squares CEO, Jack Dorsey,

”I oktober 2020 investerade vi 50 miljoner dollar i bitcoin eftersom vi tror att kryptovalutor är ett instrument för ekonomisk egenmakt och anpassar sig till företagets syfte. Vi förväntar oss att hålla denna investering på lång sikt. Redovisningsreglerna för bitcoin kommer att kräva att vi redovisar eventuella minskningar av marknadspriset under kostnad som en nedskrivningsavgift, utan uppåtgående revideringar när marknadspriset ökar fram tills en försäljning sker.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust