Sygnum blir första banken någonsin att lansera Tezos

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 7, 2020
  • Sygnums användare kommer att få säker tillgång till XTZ-förvaring, handel, kredit och insättningstjänster.
  • Genom staking av XTZ kan bankens kunder tjäna avkastning på upp till 5% årligen.
  • Enligt uppgift kommer banken att använda individuellt separerade plånböcker för att lagra användarens medel.

Sygnum har blivit den första reglerade banken som erbjuder Tezos (XTZ)-insatser (staking). Banken avslöjade detta igår och konstaterade att man nu kommer att stöda säker förvaring, handel, kredit och insättningstjänster för myntet. Det innebär att Sygnum-användare nu kan sätta in och staka XTZ via en reglerad bank, så att de kan delta i Tezos-nätverket samtidigt som de tjänar stakingavkastning på upp till 5% årligen.

Enligt tillkännagivandet kan bankens kunder avbryta sin staking när som helst. Dessutom kommer kunderna att kunna komma åt transaktionshistorik och oberoende bekräftade skatterapporter, som är tillgängliga på begäran via e-banker. Banken tillade att den skulle genomföra noggranna granskningar av alla Tezos-validerare (bakers) för att säkerställa deras tillförlitlighet innan tokens kan användas på Sygnum-plattformen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Genom att stödja staking av Tezos har Sygnum ytterligare stärkt sin förvaringsplattform, som nu även inkluderar Taurus-projektet. Banken arbetar också med Securosys, en schweizisk HSM-leverantör, för lagring av deras DCHF- och asset tokens. Sygnum har uppnått alla dessa milstolpar genom sitt öppna hanteringslager för bank-API:er, som gör det möjligt att erbjuda ett kontinuerligt växande utbud av tjänster till banker och andra finansinstitut.

Anledningen till att Tezos-staking erbjuds

Sygnum förklarade sitt beslut med att Tezos erbjuder en robust blockchain-teknik med öppen källkod som också stöder smarta kontrakt. Banken tillade att nätverket stöder utvecklingen av decentraliserade applikationer (dApps) och dessutom tillåter myntets Liquid Proof-of-Stake -konsensusmekanism (LPoS) att användare delegera sina mynt till en validerare och tjäna stakingavkastning. På så sätt hjälper användarna till att stärka nätverkets säkerhet och stabilitet.

Enligt Sygnum gör Tezos LPoS-konsensusmekanism också att nätverket regelbundet anpassar sig och antar nya funktioner automatiskt. På så sätt kan nätverket undvika hårda gafflar och störningar. Sygnum konstaterar att dessa fördelar i kombination med nätverkets institutionella kvalitet, säkra smarta kontrakt, starka team av utvecklare och intressenter gör nätverket till en perfekt lösning för värdefulla applikationer.

Martin Burgherr, Sygnum Banks Chief Clients Officer, kommenterade utvecklingen:

”Vi är starka anhängare av Tezos och dess unika mekanism för styrning av Liquid Proof-of-stake, vilket ligger i linje med våra värderingar på Sygnum. Med XTZ-staking kan våra kunder få tillgång till en unik tillgång som erbjuder stakingbelöningar och gör det möjligt att strukturera deras digitala tillgångsportföljer på mer kreativa sätt. Tezos är den första ProS-of-Stake -token (PoS) på Sygnum Banks plattform, där vi ständigt utökar vårt erbjudande för att ge våra kunder fler valmöjligheter.”

Flera köpalternativ

Enligt David Fuchs, Tezos Foundations chef för EMEA-antagande av företag, är Sygnums beslut att stödja Tezos-staking en bekräftelse för Tezos-nätverkets säkerhet och livslängd. Han tillade att detta initiativ är ytterligare ett viktigt steg på vägen till antagande bland institutioner och företag. Sygnums insättningstjänst låter kunder använda sina fiat-insättningar för att köpa, hålla och handla XTZ. Dessa inkluderar CHF, EUR, SGD och USD. Därtill kan användarna förvänta sig hög säkerhet, eftersom banken kommer att hålla varje kunds medel i individuellt separerade plånböcker för att undvika motpartsrisker.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust