Chainlink (LINK) förbereder nytt försök att bryta över 13 dollar

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on nov 9, 2020
  • Chainlink har brutit över en rad motstånd på väg upp de senaste månaderna.
  • Myntet har varit framgångsrikt, men motståndet på 13 dollar har visat sig vara väldigt envist.
  • Under helgen lyckades LINK nästan bryta över, och myntet förbereder sig nu för ett nytt försök.

Chainlink (LINK) har haft ett ganska turbulent år. Under de senaste 11 månaderna har projektet gått från 1,8 till 18, dollar, för att sedan sjunka till 8,20 och så stiga till 13 dollar igen. De senaste dagarna har priset lyckats bryta motståndet vid 11,50 och till och med nå över 13 dollar, även om en snabb korrigering förde det tillbaka under denna nivå.

LINK går fortfarande ganska starkt, och myntet verkar förbereda sig för ett nytt försök att bryta över det envisa motståndet vid 13 dollar.

Chainlinks 2020

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I januari 2020 var LINK-priset ganska lågt. Det låg vid vad som ansågs vara botten på 1,80 dollar. Myntet började susa upp i takt med övriga marknaden i februari, bara för att krascha tillbaka till 1,8 i mitten av mars när covid-19 gjorde entré.

Efter denna nedgång såg LINK månader av långsam återhämtning, vilket gradvis tog det upp till 4,80 den 14 februari, vilket var den högsta toppen för året så långt.

Nästa gång LINK klättrade till den nivån var i slutet av juni, men istället för att avvisas igen så lyckades myntet bryta över. Det bröt sedan över den ena nivån efter den andra med bara små motgångar och nådde så småningom sin högstanotering någonsin på 19,15 dollar.

Motståndet på 19 dollar visade sig däremot vara för starkt och myntet föll hela vägen ned till 14 dollar. Det tog sats igen men lyckades aldrig nå tillbaka till sin ATH, och varje misslyckade försök mot lägre motstånd längs vägen orsakade kraftigare korrigeringar och så småningom pressades priset hela vägen ner till 8 dollar.

Denna nya botten gjorde det möjligt för LINK att stabilisera sig och inleda en ny serie tester, varav de flesta blockerades av ett motstånd vid 11,50 dollar. Till sist lyckades priset bryta över denna nivå i slutet av oktober, bara för att gå bet på 13 dollar-nivån och än en gång tog en korrigering vid, som den här gången förde priset ned till 10 dollar.

LINK försökte ytterligare en gång under helgen och lyckades till och med bryta över 13 och stiga upp till 13,30 dollar. Priset avvisades sen en gång till och sjönk till 11,50 dollar, som nu börjat fungera som ett stöd.

Nu visar LINK tecken på en ny satsning, och i skrivande stund ligger myntets pris på 12,45 dollar. Under de kommande dagarna kommer sannolikt historien att upprepa sig, såvida inte LINK kan samla tillräcklig styrka för att bryta över 13 dollar och förvandla detta motstånd till sitt nya stöd.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust