Ripple etablerar regionalt huvudkontor i DIFC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 9, 2020
  • Enligt DIFC kommer Ripples flytt att påskynda Emirates Blockchain-strategin för 2021.
  • Enligt uppgift valde Ripple just DIFC på grund av dess innovativa regler och omfattande nätverk.
  • Ripple såg DIFC som ett naturligt val eftersom de delar en vision om framtidens ekonomi.

Ripple har valt Dubai International Financial Centre (DIFC), det ledande globala finanscentret i Mellanöstern, Afrika och Sydasien (MEASA), för sitt regionala huvudkontor. DIFC Authority avslöjade nyheten den 7 november och konstaterade att FinTech-företaget valt just dem framför andra centra tack vare deras innovativa regler, omfattande nätverk och goda rykte. Ripple ska också ha tyck att DIFC var lämpligt tack vare en gemensam vision för framtidens ekonomi.

Arif Amiri, VD för DIFC Authority, kommenterade att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Våra FinTech-företag använder DIFC:s plattform, lagar och förordningar i världsklass och kan arbeta med andra DIFC-kunder, som ingår i regionens största ekonomiska ekosystem, för att bidra till utvecklingen av den globala, regionala och lokala finansbranschen. Under denna återhämtningsperiod efter pandemin ser vi hur digitala agendor prioriteras. Ripple och de andra 230+ FinTech-relaterade företagen i centrumet är nyckeln till att driva framtiden för finansiering.”

Amiri tillade att Ripple är en av de mest spännande nya kunderna för DIFC, eftersom företaget är känt för sin innovation inom finanssektorn. Därför tror Amiri att företaget kommer att vara en bra partnerklient för DIFC och att Ripples närvaro kommer att bidra till blockchain-teknikens utveckling i Dubai, UAE och i MEASA-regionen. Därtill tror Amiri att Ripples flytt kommer att hjälpa till att påskynda Emirates Blockchain Strategy 2021.

Att utnyttja MENA-marknaden

Enligt Navin Gupta, Ripples VD för Sydasien, Mellanöstern och Nordafrika (MENA), var DIFC ett naturligt val med tanke på att företaget redan har en etablerad kundbas i MENA-regionen. Genom att basera sitt regionala huvudkontor i DIFC hoppas Ripple kunna dra nytta av samlokaliseringarna med sina kunder.

Gupta noterade också att DIFC-kontoret kommer att fungera som en språngbräda för att lansera Ripples blockchain-baserade lösningar samtidigt som de stärker banden med finansinstituten i regionen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust