E.ON:s Q3-resultat sjönk till 550,86 miljoner pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 11, 2020
  • E.ONs resultat sjönk till 550,86 miljoner pund under räkenskapsårets tredje kvartal.
  • Det tyska företaget rapporterade 11,38 miljarder pund i försäljning under tredje kvartalet.
  • E.ON förutspår upp till 3,38 miljarder pund EBIT för hela verksamhetsåret.

E.ON SE (ETR: EOAN) meddelade idag ett minskat resultat under räkenskapsårets tredje kvartal. Rörelseresultatet förblev dock robust tack vare en snabb återhämtning på marknaden. Företaget bekräftade också sin prognos för helåret idag.

Aktierna i företaget öppnade med en uppgång med mer än 1,5% imorse. Hittills i år har E.ON SE nu sjunkit med cirka 1,5% på aktiemarknaden efter att ha återhämtat sig cirka 20% från lägstanivån i mars på grund av covid-19-krisen. Läs mer om hur man tjänar pengar på aktiemarknaden.

E.ON SE rapporterar 11,38 miljarder pund i försäljning under tredje kvartalet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det tyska elföretaget rapporterar att nettovinsten under tredje kvartalet uppgick till 550,86 miljoner pund. Som jämförelse var nettovinsten betydligt högre 1,53 miljarder pund under samma kvartal förra året. Det Essen-baserade företaget rapporterade också 123,50 miljoner pund i justerad vinst under kvartalet.

I separata nyheter från Tyskland meddelade Continental AG att försäljningen sannolikt kommer att förbli blygsam i år.

Försäljningsmässigt registrerade E.ON SE 11,38 miljarder pund under tredje kvartalet jämfört med föregående års 6,45 miljarder pund under samma kvartal. Företaget betonar att man visade motståndskraft från januari till september trots den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 700 tusen människor i Tyskland och orsakat över 11 tusen dödsfall.

För hela räkenskapsåret 2020 förutspår det tyska företaget nu att EBIT (resultat före räntor och skatter) sjunker till intervallet 3,20 miljarder till 3,38 miljarder pund. Vad gäller årligt justerat nettoresultat förväntar man sig mellan 1,33 miljarder och 1,51 miljarder i år.

CFO Marc Spiekers kommentarer

E.ON bekräftade också sin prognos för utdelning på onsdag. CFO Marc Spieker sa:

”Vi har levererat en stark rörelseresultat under innevarande räkenskapsår. Energinätverk och kundlösningar levererar robusta resultat. Att vidta snabba, förutseende åtgärder har gjort det möjligt för oss och kommer att fortsätta att göra det möjligt för oss att begränsa pandemins påverkan. De hållbara effekterna är därför måttliga och vår affärsmodell har visat sin höga motståndskraft under krisen. Detta ger oss förtroendet att fullt ut bekräfta både våra medellångsiktiga mål och utdelningsprognosen.”

I skrivande stund värderas E.ON SE till 22,13 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 13,47.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust