MakerDAOs Dai-utbud nådde precis en ny milstolpe

Av:
nov 14, 2020
  • MakerDAO:s decentraliserade stablecoin, DAI, nådde en ny milstolpe när det gäller utbud.
  • För första gången i sin historia har utbudet nått 1 miljard dollar.
  • Milstolpen kom inom ett år efter introduktionen av multi-collateral Dai.

MakerDAOs Dai, ett Ethereum-baserat decentraliserat stablecoin, har just blivit den tredje största stablecoinen efter marknadsvärde, endast toppat av USD Coin (USDC) på andra plats och Tether (USDT). Myntet har nått ett utbud på 1 miljard dollar för första gången sedan det skapades.

Den största decentraliserade stablecoinen

Maker-protokollets användare har officiellt utvunnit 1 miljard dollar i DAI, enligt MakerDAOs VD, Rune Christensen. Med andra ord har användare använt MakerDAO:s utlåningssystem för att få ut över 1 miljard dollar i DAI, vilket är det största belopp som någonsin emitterats på en gång.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta är en viktig milstolpe för projektet, särskilt när man tar hänsyn till det faktum att DAI inte utvinns på samma sätt som andra stablecoins.

De flesta andra stablecoins utvinns av ett centraliserat företag, såsom Tether, Gemini och andra. Dessa företag låser bort en viss mängd mynt och ger sedan ut en tillräcklig mängd tokens.

DAI fungerar inte på det här viset. Istället krävs att investerare satsar en annan kryptovaluta för att utfärda tokens, och allt görs genom smarta kontrakt. Smarta kontrakt reglerar också priset på DAI och har hållit den stabil på $1 i flera år nu.

Intresset för DAI skjuter i höjd

Maker konstaterade att DAI har nått ett utbud på 1 miljard på bara ett år sedan lanseringen av Multi-Collateral Dai, som gjorde det möjligt för användare att satsa ett antal olika tokens i november förra året.

Innan dess kunde användarna bara satsa Ethereum. Med tanke på det större utbudet av DAI sedan ändringen utfördes är det uppenbart att möjligheten att satsa flera olika kryptos lockade fler användare till protokollet.

En annan potentiell orsak till denna uppgång är det faktum att Maker röstade för att höja skuldtaket helt upp till 1 miljard dollar. Omröstningen ägde rum den 17 september i år, och innan detta beslut tog plats hade projektet bara hälften av sitt nuvarande utbud.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money