Influencern Zuby designar VeChain-stödd klädkollektion

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on nov 16, 2020
  • Den brittiska rapparen Zuby designade nyligen en klädkollektion med blockchain-tema.
  • Streetwear-kollektionen i begränsad utgåva är kopplat till VeChains blockchain för att bevisa plaggens äkthet.
  • Den som köper en produkt från serien kan bekräfta dess äkthet med en enkel skanning i en app.

Den brittiska rapparen och entreprenören Zuby har nyligen designat och lanserat en streetwear-serie i begränsad utgåva med hjälp av blockchain-systemet Proof-of-Authenticity. Varje plagg är länkat till VeChains (VET) blockchain, vilket bevisar varje plaggs äkthet.

En ny blockchain-backad linje av streetwear dyker upp

Användningen av blockchain-teknik för att bevisa ägande och äkthet av fysiska och digitala varor är inget nytt. Det har funnits både i teorin och praktiken i flera år, nu. Att kändisar som Zuby använder tekniken för att lansera sina varor är däremot både nytt och uppmuntrande för kryptoindustrin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Serien, som innehåller 300 produkter, lanserades via onlinebutiken Bitcoin Movement. Zuby designade 50 huvtröjor, 125 T-shirts och 125 hattar med logotypen ’21 million’. Den siffran har en särskild betydelse inom kryptoindustrin, eftersom det representerar Bitcoins totala utbud – det maximala antalet BTC-mynt som någonsin kan skapas.

Samlingen fick titeln ”Take the power back”, vilket syftar till kryptoindustrins huvuduppdrag – att återföra äganderätten av pengar, och därmed makten, till folket. I dagsläget ligger makten hos bankerna och finansinstitutionerna som inte bara kräver full kontroll, utan också att få betalt för det.

Bevisa äkthet med VeChains blockchain

Tack vare att varje klädesplagg från kollektionen är knutet till VeChain, kan användare enkelt bevisa eller motbevisa äktheten för varje artikel genom att använda en mobilapp för att skanna ett märke som är fäst på plagget.

Applikationen hämtar sedan omedelbart information om produkten från VeChains blockchain.

Autentiska föremål hämtar meddelandet ”100% äkta verifierat”, tillsammans med plaggets versionsnummer och ett unikt transaktions-ID.

Även om kollektionen bara är ett exempel av många på innovativa sätt att använda blockchain inom otippade branscher, så visar det att intresset för blockchain är stort. Det visar också hur enkelt det är för t.ex. en designer att skapa produkter för sin community och för community-medlemmarna att autentisera varor med hjälp av blockchain-teknik.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust