Etherisc samarbetar med Chainlink för att erbjuda grönsaksförsäkring i Kenya

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 17, 2020
  • Partnerskapet utvecklar en blockchain-baserad parametrisk försäkringsplattform.
  • Enligt Etherisc ska projektet hjälpa upp till 250 000 kenyanska jordbrukare att försäkra sina grödor.
  • Systemet ska låta bönder försäkrar sina grödor med premier så låga som 0,37 pund.

Etherisc, ett decentraliserat finansföretag, har inlett ett samarbete med Chainlink för att hjälpa kenyanska jordbrukare att försäkra sina grödor. Organisationen avslöjade nyheten via ett blogginlägg i lördags som konstaterade att samarbetets mål är att utveckla en blockchain-baserad parametrisk försäkringsplattform för grödor. Plattformen utvecklas med hjälp av Etheriscs Generic Insurance Framework (GIF), som körs på Ethereum blockchain och är indexerad till lokala väderparametrar.

Enligt blogginlägget ska Etherisc och Chainlink arbeta med ACRE Africa, en mikroförsäkringsutgivare för jordbruk, för att skydda småskaliga jordbrukare i Kenya mot effekterna av klimatförändringar. Chainlinks decentraliserade oracle-nätverk erbjuder en pålitlig anslutning till en mängd externa datakällor och kommer även att spela en viktig roll för att sända informationen inom Etheriscs smarta kontrakt för enkel oberoende verifiering av alla parter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I händelse av extrema väderförhållanden kommer det blockchain-drivna systemet att använda väderinformation och utlösa försäkringspolicyer automatiskt. Som ett resultat kommer bönderna att få rättvisa, transparenta och snabba utbetalningar som är manipuleringssäkra. Systemet undviker en rad utmaningar som förknippas med traditionella försäkringsskydd, till exempel höga kostnader, lågt förtroende på grund av försenade eller uteblivna utbetalningar och brist på transparens.

Genom samarbetet vill Etherisc leverera hållbara lösningar för att skydda upp till 250 000 kenyanska jordbrukare mot effekterna av klimatförändringar under de kommande tre åren. Försäkringsskyddet kommer att kosta lantbrukarna så lite som 0,37 pund i premier.

Öka blockchain-antagandet i Afrika

Sammanlagt planerar Etherisc att programmet ska kunna samla årliga premier till ett värde av mellan 4,55 miljarder till 7,6 miljarder pund. Etherisc kommer att använda bidragspengarna för att finansiera flera aspekter av projektet, inklusive att utveckla smarta kontrakt, bygga ett intuitiv gränssnitt för jordbrukare och att integrera systemet med lokala betalningssystem. Utöver finansieringsutveckling kommer bidraget också att hjälpa till att finansiera studier som relaterar till försäkringsekonomin för grödor i flera afrikanska länder för att utveckla bättre och mer hållbara modeller för både försäkringsbolag och jordbrukare.

George Kuria, ACRE Africas VD, kommenterade att:

”Vi är glada över att kunna fortsätta vårt arbete med jordbrukare i Östafrika tack vare stödet genom Chainlink Community-stipendiet för att hjälpa till att bygga ut och implementera en mer pålitlig och kostnadseffektiv modell för grödeförsäkring i samarbete med Etherisc.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust