Grayscales Bitcoin Trust håller nu över 500 000 BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 17, 2020
  • Enligt uppgift håller fondförvaltaren Grayscale nu cirka 2,69% av BTC:s totala utbud.
  • Under de senaste sex månaderna har Grayscales Bitcoin Trust expanderat med cirka 50%.
  • Under den senaste veckan registrerade företaget det högsta veckotillflödet av BTC någonsin.

Kryptofondförvaltaren Grayscale Investments håller nu mer än 500 000 BTC i sin Bitcoin Trust. Företaget avslöjade denna nyhet via en tweet den 16 november. Fonderna är sammanlagt värda 6,31 miljarder pund, vilket motsvarar 2,69% av BTC:s totala utbud och börsvärde. Men Chainalysis, ett blockchain-analysföretag, uppskattar att cirka 3,7 miljoner BTC har gått förlorade, vilket betyder att gråskala kan hålla så mycket som 3,37% av den återstående tillgången av BTC.

Företagets tweetade att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Grayscale Bitcoin Trust innehar nu mer än 500 000 $BTC. Ja, du läste rätt. Läs mer om världens största #Bitcoin investeringsprodukt.”

Företaget har fortsatt att samla på sig enorma mängder Bitcoin sedan början av 2020. Förra veckan meddelade de att man registrerat sitt största veckoinflödet av BTC hittills. Enligt Grayscale anförtrodde investerare dem med 15 907 BTC till ett värde av 162,5 miljoner pund under veckan.

Därtill avslöjade företaget att de under de senaste sex månaderna ökat mängden BTC i sin fond med cirka 50%, eftersom det enligt uppgift höll 343 954 BTC i maj i år. Det handlar om en markant ökning på kort tid, med tanke på att GrayScale har varit aktiva i sju år nu. Enligt analytiker indikerar denna snabba tillväxt ett ökande institutionellt intresse för kryptosektorn.

Orsaker bakom Grayscales framgång

Grayscale Investments riktar sig till institutionella investerare som är villiga att betala en premie för att köpa och hålla BTC genom en reglerad fond.

På sin webbplats berättar Grayscale att de var det första börsnoterade Bitcoin-investeringsföretaget och det första investeringsföretaget för digital valutor som uppnått status som ett SEC-rapporterande företag.

Utöver att vara reglerat hävdar företaget att det har stöd från betrodda nätverksleverantörer som Davis Polk & Wardwell LLP och Friedman LLP.

Vad gäller säkerheten för investerarfonder konstaterar Grayscale att:

”Grayscale Bitcoin Trusts tillgångar lagras offline eller ”kallt” med Coinbase Custody Trust Company, LLC, som depå. Förvaringsinstitutet är en förvaltare enligt § 100 i New York Banklag och ett certifierat förvaringsinstitut i enlighet med artikel 206 (4) -2 (d) (6) enligt Investment Advisers Act of 1940, med ändringar.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust