Airbnb överväger stöd för krypto- och blockchain-teknik

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 18, 2020
  • Enligt Airbnb kan antagandet av teknik som krypto och blockchain vara nyckeln till dess framtida framgång.
  • Covid-19-pandemin kan ha skyndat på företagets satsning på krypto och blockchain.
  • Airbnb uppger samtidigt att krypto- och blockchain-antagande också kan skada dess verksamhet.

Airbnb har avslöjat att man överväger att integrera blockchain och crypto. Företaget avslöjade denna nyhet via ett emisionsprospekt inför företagets planerade börsintroduktion (IPO) som lämnades in till US Securities and Exchange Commission (SEC). I dokumentet noterade Airbnb att det konkurrerar i en bransch som kännetecknas av snabbt föränderlig teknik, utvecklande standarder och konsolidering, bland andra faktorer. Därför anser företaget att dess anpassningsförmåga till dessa faktorer är relevant för dess överlevnad.

Airbnb tillade att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vår framtida framgång kommer också att bero på vår förmåga att anpassa oss till framväxande teknologier som tokenisering, kryptovalutor, ny autentiseringsteknik, såsom biometri, distribuerade huvudböcker och blockchain-teknik, artificiell intelligens, virtuell och augmenterad verklighet och molnteknik. Därför avser vi att fortsätta att spendera betydande resurser för att upprätthålla, utveckla och förbättra vår teknik och plattform; dock kan dessa ansträngningar vara dyrare än förväntat och kanske inte lyckas.”

Enligt Airbnb kan sådana oväntade kostnader hindra den från att investera i ovanstående teknik eftersom det skulle kunna påverka deras affärsprocesser negativt. Företaget tillade att teknisk innovation ofta resulterar i buggar och sårbarheter, bland andra systemfel. Därför avser de att närma sig integrationen av ny teknik försiktigt eftersom buggar och sårbarheter i samband med större tekniska förändringar kan leda till att företaget tappar affärer eller skada deras varumärke.

Covid-19 kan ha utlöst Airbnbs nya intresse

Den här nyheten kommer efter att Airbnb tidigare slagit fast att de inte har något intresse av att acceptera BTC eller andra kryptomynt som betalning. Men bostadsuthyrningsplattformen noterade i prospektet att covid-19-pandemin slagit hårt mot företaget, vilket resulterat i kraftigt minskade intäkter. Enligt uppgift har företaget hittills lyckats förmedla cirka 13,5 miljarder brittiska bokningar under 2020. Det motsvarar en minskning med 39% av företagets förmedlade bokningar vid motsvarande tidpunkt förra året.

I prospektet sade Airbnb att:

”I början av 2020, när covid-19 störde resandet världen över, minskade Airbnbs verksamhet avsevärt, men inom två månader började vår affärsmodell komma tillbaka även med begränsade internationella resor, vilket visar på dess motståndskraft.”

Utöver Airbnb visar andra mainstream-företag allt större intresse för kryptor. Det senaste företaget som tillkännagett stöd för kryptovalutor var PayPal, som nu låter sina amerikanska användare handla med flera ledande kryptomynt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust