IBM beviljas patent för blockchain-konsensus för speltransaktioner

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 18, 2020
  • Patentet "Gaming consensus protocol for blockchain" beviljades den 10 november.
  • Patenten beskriver en modell där MMO-spelare kan verifiera transaktioner i spel.
  • Utöver att verifiera transaktioner kan spelare också hantera mindre kontrakt.

United States Patent and Trademark Office (USPTO) har beviljat IBM ett patent för ett blockchain-drivet konsensussystem som ska hantera transaktioner i multiplayer-spel med stora användarbaser. Teknikjätten fick patentet ”Gaming consensus protocol för blockchain” godkänt den 10 november. Patentetet beskriver en modell där spelare, särskilt de i massiva multiplayer online-spel (MMO:s), som Fortnite eller Call of Duty: Warzone, kan verifiera transaktioner i spelet.

Enligt uppgift kommer verifiering av transaktionerna hjälpa till att säkerställa ett smidigt flöde av spelinformation via blockchain. Med andra ord skulle spelare fungera på ett liknande sätt som krypto-miners, eftersom de använder sin hårdvara och programvara för att hantera transaktioner i block.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt patentet:

”I ett utförande erbjuds konsensusalgoritmen som en tjänst från spelnätverket till vilket blockchain-nätverk som helst, så att blockchain-nätverket kan delegera konsensus till ett distribuerat nätverk av spelklienter bland gaming peers. I den föredragna utförandet, för varje transaktion som behandlas av det massiva multiplayer online-spelnätverket skulle en avgift tillkomma. Dessa avgifter kan distribueras mellan deltagarna i konsensusrundan (dvs. deltagare/användare associerade med varje gaming peer) som ett incitament, användas för att upprätthålla nätverksinfrastrukturen eller något annat syfte som tjänar spelnätverket och spelarna.

I vissa utföranden kan smarta kontrakt hanteras

Dokumentet betonar att den spelarefokuserade modellen bara är en del av hela systemet. Spelarnas roll skulle kunna utvidgas om de kan erbjuda tillräckligt med processorkraft. Hanteringen av smarta kontrakt skulle förbli inom blockkedjan. Vissa utföranden skulle också göra det möjligt för MMO-spelnätverket att hantera smarta kontrakt om spelarna har gott om processorkraft – beroende på olika säkerhets- och konfidentialitetsstandarder för olika affärsmodeller.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust