Mexikos näst rikaste man investerar 10% av sin likvida förmögenhet i BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 18, 2020
  • Den näst rikaste mannen i Mexiko, Ricardo Salinas Pliego, har investerat 10% av sin likvida förmögenhet i BTC.
  • Enligt Pliego skyddar Bitcoin allmänheten mot statlig expropriering.
  • Pliego tror att lanseringen av Grayscales Bitcoin Trust lockade institutioner att ge sig i kast med krypto.

Den näst rikaste mannen i Mexiko, Ricardo Salinas Pliego, har investerat 10% av sin likvida förmögenhet i Bitcoin (BTC). Pliego avslöjade detta via en tweet idag och konstaterade att papperspengar inte är värda någonting. Han delade också en video som visade hur banker kasserade sopväskor fyllda med pengar i en soptipp. I en kommentar till videon slog Pliego fast att det visar hur viktigt det är att diversifiera investeringsportföljer.

Enligt uppgift visar videon hur venezuelanska bolivarer förstörs. Bland de pengar som kastades ut fanns 10 000 bolivar-sedlar, som utfärdades 2016 och 2017 innan landet redenominerade sina sedlar året efter på grund av oro för stigande inflation.

Går i god för BTC

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en efterföljande tweet rekommenderade Pliego att alla bör läsa boken ”The Bitcoin Pattern” eftersom den hjälper för att förstå Bitcoin bättre. Han betonade att Bitcoin skyddar medborgarna från statlig expropriering. Pliego avslöjade också att han har investerat 10% av sin likvida portfölj i kryptovalutan.

Krypto-communityn reagerade glatt på den här nyheten på Twitter. Krakens Dan Held noterade att institutionella investerare rusar till kryptovalutan. Som svar till Held konstaterade Pliego att det institutionella antagandet har varit märkbart sedan lanseringen av Grayscales Bitcoin Investment Trust. Han tillade att 90% av hans förmögenhet är investerad i gruvdrift av ädelmetaller.

Den här nyheten kommer samtidigt som BTC fortsätter att närma sig sin rekordnivå någonsin. I skrivande stund handlas myntet till 13 597,6 pund efter att ha stigit med mer än 8% under det senaste dygnet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust