Binance anställer kändisadvokaten bakom Gawker Medias fall

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 19, 2020
  • Binance hävdar att en Forbes-artikel var ärekränkande och orsakade miljontals dollar i förlust.
  • Harder har representerat Hulk Hogan och Trump-familjen före detta uppdrag.
  • Harder uppges endast vara anlitad för denna stämning och kommer inte att representera Binance framöver.

Den stora kryptohandelsplattformen Binance har anställt Charles Harder, en kändisadvokat med kopplingar till både Hollywood och den amerikanska politiken. Enligt uppgift har Binance anlitat Harder för att ta sig an Forbes som enligt kryptobörsen gjort sig skyldiga till förtal och kostat Binance miljontals dollar på grund av en artikel de publicerat.

Enligt Binance publicerade Forbes en artikel med namnet ”Läckt Tai Chi-dokument avslöjar Binances utarbetade plan för att undvika Bitcoin-regulatorer”. Enligt Forbes beskrev dokumentet en plan för att kanalisera intäkter från en amerikansk byrå tillbaka till Binance, samtidigt som utbytet skyddas mot insyn från amerikanska myndigheter. Binance hävdade att Forbes artikel innehöll flera falska och vilseledande uttalanden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Börsen uppger att de inte skapat dokumentet och heller inte har genomfört den plan som beskrivs i det Binance stämde också Michael del Castillo och Jason Brett, två Forbes-journalister som stod bakom artikeln.

Att anlita Harder visar att Binance tar rättegången på allvar. Advokaten förväntas dock bara representera börsen i det här enskilda fallet, och sannolikt inte arbeta för Binance på lång sikt.

Har representerat politiker och showbiz-höjdare

Enligt avslöjandet är Harder bl.a. känd för att ha hjälpt Hulk Hogan (Terry Gene Bollea) att vinna i rätten mot Gawker Media 2016. Harder lyckades då tvinga fram ett skadestånd på 86,96 miljoner pund. Därtill säkrade han ytterligare 18,1 miljoner pund i skadestånd för Bollea efter att Gawker Media publicerade delar av ett sexband på sin webbplats.

Utöver att besegra Gawker Media har Harder också erbjudit sina tjänster till flera medlemmar av Trump-familjen, inklusive Donald J. Trump. Trumps fall handlade om en anklagelse om sexuellt övergrepp som lämnats in av Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels. Även den gången gick Harder segrande ur striden.

Harder representerade också Melania Trump i en stämning mot brittiska Daily Mail, som publicerade en artikel som hävdade att hon tillhandahållit tjänster utöver att bara vara modell. I det fallet lyckades Harder få 2,19 miljoner pund och en ursäkt å Melanias vägnar.

Därtill har Harder representerade Jared Kushner, presidentens svärson, i ett mål mot Vanity Fair.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust