OKEx meddelar att de återigen öppnat uttagstjänsterna

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 19, 2020
  • Enligt OKEx är uttag återigen möjliga cirka den 27 november.
  • OKEx meddelade att man kommer att införa ett program för lojalitetsbelöningar.
  • Utbytet avbröt uttagen efter att deras grundare, Mingxing Xu, arresterats.

Kryptohandelsplattformen OKEx har meddelat att det återigen kommer att vara möjligt att ta ut medel från och med den 27 november (eller tidigare). Innan uttagstjänsten aktiveras igen kommer OKEx-teamet att genomföra strikta säkerhetskontroller för att garantera säkerheten för användarnas medel.

Enligt tillkännagivandet kommer OKEx att låta användare ta ut hela sina innehav utan begränsningar. Det är möjligt tack vare att företaget har haft en policy att upprätthålla 100% reserver sedan lanseringen. OKEx meddelade också att de kommer att lansera program för lojalitetsbelöningar för användarna som en ursäkt för avbrottet och ett tack till communityn.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bakgrunden till att uttagstjänsten stängdes av var att OKEx-grundaren Mingxing Xu arresterades den 16 oktober, och det är också han som är den privata nyckelinnehavaren för börsens hot wallet. Enligt uppgift greps han av myndigheterna eftersom han påstods ha listat börsen med hjälp av illegala medel. OKEx uppger att Xu arbetat med myndigheterna och lyckats övertyga dem om att OKEx inte haft något fuffens för sig.

Orsaken till att uttagen stängdes av

Plattformen har försökt förklara orsaken till varför de ansåg sig tvungna att stänga av uttagstjänsten.

”Anledningen till upphävandet av uttag i detta specifika fall var att en privat nyckelinnehavare inte fanns tillgänglig för att godkänna transaktioner. OKEx har alltid använt en backup-mekanism för innehavare av privata nycklar för att säkerställa att varje privat nyckelinnehavare kan aktivera den privata reservnyckeln om hen satts ur spel långvarigt, till exempel vid dödsfall eller minnesförlust.”

De konstaterade också att detta fall var annorlunda med tanke på att den privata nyckelinnehavaren inte fanns tillgänglig på grund av oförutsedda omständigheter, något som de inte hade tagit med i sin beredskapsplan. Därför fanns det inte någon teknisk lösning för att ta itu med problemet, eftersom Xus frånvaro bara var kortvarig. Därför beslöt OKEx att avbryta uttagen tills problemet var löst.

Börsen fortsatte med att be om ursäkt:

”Vi ber om ursäkt för alla olägenheter och vi kommer att sträva efter att förbättra våra interna processer så snabbt som möjligt för att förhindra att liknande situationer uppstår i framtiden.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust