Ripple ledger implementerar den nya smarta kontraktsfunktionen Hooks

Författad av: Ali Raza
november 20, 2020
  • Ripple Ledger implementerade äntligen sin nya funktion Hooks, som möjliggör smarta kontrakt.
  • Det har varit ett av de mest efterlängtade tilläggen till XRP-huvudboken under 2020.
  • Den nya funktionaliteten gör att XRP kan få nya användningsområden och locka fler användare.

Den kaliforniska krypto-startupen Ripple har gjort imponerande framsteg vad gäller samarbeten med banker och finansinstitut för att få dem att använda projektets mynt för internationella transaktioner. Men vad gäller myntet XRP i sig, har många användare upplevt att det saknats användbara applikationer.

Detta är något som Ripple hoppas kunna ändra på genom att implementera smarta kontrakt på XRP-huvudboken .

Hooks blir äntligen tillgängligt för användning

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ripple har samarbetat med Flare Networks för att möjliggöra användningen av Ethereums smarta kontrakt på XRP Ledger under lång tid nu. Det nya gränssnittet öppnar upp en mängd nya funktioner för XRP. Den senaste utvecklingen är att man implementerat smarta kontrakt via ”Hooks”.

Hooks introducerades ursprungligen i alfa-versionen för XRP Ledger redan i oktober, och det är ett av de mest efterlängtade tilläggen till huvudboken på mycket länge.

Hooks innebär att en smarta kontraktsfunktion nu finns tillgänglig i XRP-exosystemet för första gången någonsin. Det tillkännagavs på Twitter för två dagar sedan, 18 november, av huvudutvecklaren Wietse Wind. De avslöjade att koden nu finns tillgänglig för alla.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Mer arbete kvarstår

Utöver att offentliggöra implementeringen av Hooks delade Wind också ett antal olika kommandon för appen som koden körs på – Docker. Den släppta koden och kommandona är nödvändiga för att kunna använda smarta kontrakt på XRP Ledger.

Dessutom delade han en Github-länk som innehåller alla nödvändiga instruktioner.

Enkelt uttryckt finns det två steg som utvecklare behöver följa. Det första är att en nod måste användas för att se loggarna, medan det andra är att en annan nod måste implementera de smarta kommandon som utför kontrakten. Naturligtvis återstår det en hel del arbete med Hooks, så ytterligare justeringar och uppdateringar kan förväntas.