Brave New Coin och Band Protocol samarbetar kring kryptopris-oracles

Författad av: Ali Raza
november 23, 2020
  • Band Protocol och Brave New Coin samarbetar för att introducera kryptopris-oracles till smarta kontrakt.
  • Båda projekten syftar till att ge utvecklare en välbehövlig sinnesro vad gäller kryptopriser.
  • Nu, genom att kombinera sin teknik, tar de ett steg närmare sitt gemensamma mål.

Brave New Coin and Band Protocol har inlett ett samarbete för att använda BandChain-oracle-nätverket för att få spotpriser för kryptor till det smarta kontraktsapplikationens ekosystem. De två planerar att stödja cirka 1 500 kryptotillgångar.

Vad förväntas av det nya partnerskapet?

Blockchain-tekniken har öppnat för betydande innovation, som t.ex. oföränderlig lagring, verifierbara beräkningar och mer. Men trots alla dessa genombrott finns det fortfarande brister vad gäller åtkomst till data som lagras utanför blockchain-nätverket.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det är därför projekt som Band Protocol har uppstått, som gör det möjligt för smarta kontraktstillämpningsspel, förutsägelsemarknader och mycket annat att skapas on-chain. Band Protocol blev med andra ord en plattform för dataövervakning mellan flera kedjor som förbinder smarta kontrakt med verkliga API:er och data.

Brave New Coin bidrar genom att erbjuda korrekta priser för alla kryptovalutor genom att behandla data i realtid från några av de största kryptobörserna i världen.

Tack vare det nya partnerskapet kommer cirka 1 500 kryptor att få sina priser – beräknade via Brave New Coins kryptodata – tillgängliga på BandChains oracle-nätverk. Som ett resultat kommer utvecklare att kunna använda dessa priser på nästan alla blockchain-plattformar som finns.

Band Protokoll används redan av några större smarta kontraktsplattformar, inklusive Ethereum. Utöver ETH, är Band Protocol också kopplat till Waves, Binance Smart Chain, ICON, Matic Network, Cosmos och Polkadot, och fler kommer sannolikt att integrera deras lösning under de kommande dagarna.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Ett perfekt partnerskap

Band Protocols grundare, Soravis Srinawakoon, kommenterade samarbetet med att: ”Ett så etablerat och ansett företag som Brave New Coin kommer att vara avgörande för Band Protocols framgång.

Brave New Coins VD, Fran Strajnar, kommenterade också att partnerskapet passar perfekt på marknaden. Strajnar är väl medveten om att Band Protocol har fokuserat på att förenkla vardagen för utvecklare under lång tid, och Brave New Coin delar detta mål och vision.

Båda projekten ”är ledande vad gäller att erbjuda skalbara, decentraliserade och icke-förvaltande produkter och lösningar för handel, investeringar och analyser för smarta kontraktsutvecklare att använda sömlöst.”