Biden kan nominera tidigare Fed-ordförande till ny finansminister

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 24, 2020
  • Enligt Washington Post är Yellen den starkaste kandidaten för finansministerposten i USA.
  • Yellen anser att finansiella tillsynsmyndigheter bör tillåta blockchain- och kryptovalutaprojekt.
  • Det är fortfarande oklart hur Yellen ser på kryptovalutor just nu.

På måndagen rapporterade Wall Street Journal att USA:s tillträdande president Joe Biden planerar att presentera den tidigare Federal Reserve-ordföranden Janet Yellen som efterträdare till Steven Mnuchin på finansministerposten när han tillträder i början av nästa år. Förutsatt att hon godkänns av senaten, vill säga.

Enligt uppgift ses Janet Yellen och Roger Ferguson – den tidigare vice ordföranden för Fed och ordförande för Lael Brainard-Federal Reserve – som de mest troliga kandidaterna. Yellen höll i rodret för den amerikanska centralbanken mellan 2014 och 2018 när landet stod inför relativt låg inflation.

Inte ett fan av bitcoin (BTC) men däremot blockchain

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om hon tidigare pekats ut som allt annat än ett fan av Bitcoin (BTC), anser Yellen att finansiella tillsynsmyndigheter bör tillåta kryptovalutaprojekt och blockchain. År 2015 uppgav hon att tillsynsmyndigheter som Fed kan ha begränsad tillgång till digitala valutasystem.

År 2017 kommenterade hon att blockchain är en viktig del av tekniken som kan förändra hur transaktioner hanteras. Återigen uppgav Yellen 2018 att hon var mindre intresserad av Bitcoin själv och hävdade att endast ett fåtal transaktioner kan genomföras med Bitcoin där majoriteten av transaktionerna kan vara olagliga.

https://twitter.com/francispouliot_/status/1057255158739070976

Bland de händelser som har bidragit till Yellens berömmelse i krypto-communityn var en utfrågning år 2017 när Christian Langal skrev ”köp Bitcoin” på ett anteckningsblock och visade för kamerorna under sitt vittnesmål.

Om hon väljs till finansminister förväntas det att Yellen kommer att arbeta för att förändra hur finansiella tillsynsmyndigheter ser på krypto. Office of Foreign Asset Control (OFAC), Office of the Comptroller of the Currency, och Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) är alla byråer som fungerar under finansdepartementet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust