Ethereum Classic (ETC) får ny nätverksuppgradering som kallas ”Thanos”

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on nov 24, 2020
  • Ethereum Classic gör sig redo att gå igenom en annan hård gaffel, kallad Thanos.
  • Enligt utvecklare kommer den hårda gaffeln att genomföras runt den 29 november.
  • Projektets grundare kallar det ett naturligt nästa steg för ETC, vilket kommer att medföra många förbättringar.

Ethereum Classic (ETC) och ETC Core tillkännagav en ny hård gaffel igår den 23 november. Gaffeln kommer att leda fram till en ny nätverksuppgradering som kallas Thanos. Gaffeln kommer efter ett beslut inom communityn och den förväntas genomföras om bara några dagar, den 29 november.

Ethereum Classic möjliggör den nya uppgraderingen Thanos

Samtidigt som Ethereum äntligen ser ut att lansera Ethereum 2.0 gör Ethereum Classic sig redo för en egen ny uppgradering, Thanos, som kommer att utgöra en viktig milstolpe för projektet. ETC-nätverkets mål är att fortsätta driva innovation och stödja sina befintliga miners, samtidigt som man försöker väcka intresset för nya, potentiella miners.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Samtidigt gör Thanos att ETC förblir kompatibel med Ethereum.

ETC hade stora problem med 51%-attacker nyligen, och för att lösa dem implementerades finality-algoritmen MESS. Nu är projektet redo att fortsätta växa och sticka ut genom att öka funktionaliteten för användarna.

Projektets ordförande och grundare, James Wo, konstaterade att Thanos är nätverkets naturliga nästa steg, eftersom det kommer att minska DAG-storleken och hjälpa till att skapa ett hälsosammare och mer distribuerat mining-ekosystem.

Därtill kommer uppgraderingen att bidra till att öka hashhastigheten, den kommer att tillåta miners att fortsätta gruvdrift och den kommer att locka nya miners till ETC-nätverket.

Thanos har redan redan framgångsrikt implementerats på ETC-testnätet och förbereds som bäst för Mainnet-integration. Den kommer att aktiveras vid block 11 700 000, som förväntas lösas omkring den 29 november.

En annan sak som är värd att nämna är att användarna rekommenderas att uppgradera sin nodprogramvara till en version som är kompatibel med gaffeln – Core-geth v1.11 eller senare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust