Cambridge och Oxford undergrads tävlar i kryptohandelstävling

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 26, 2020
  • APEX:E3 lanserade tävlingen tillsammans med toppföretag inom kryptosektorn, inklusive Coinbase.
  • Tävlingen involverar 15 lag som tävlar om att bygga kryptohandelsalgoritmer med APEX:E3:s API.
  • Det vinnande laget behåller sitt startkapital och den avkastning de genererar under turneringen.

APEX: E3, en känd leverantör av tillgångsanalys för privatpersoner och institutionella investerare, har lanserat en algoritmisk handelstävling mellan studenter från University of Oxford och Cambridge. Tävlingen kommer att involvera 15 lag från institutionerna för matematik och datavetenskap vid de två universiteten. Lagen kommer att använda APEX:E3:s API för att skapa kryptohandelsalgoritmer och genomföra spotmarknadshandel på börserna CoinbasePro och FTX.

Enligt avslöjandet inleddes tävlingen den 16 november och kommer att avslutas i december. Då väntar en utvärdering av deltagarnas handelsstrategier, den tekniska utformningen av deras algoritmer och deras totala avkastning på investering (ROI).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lagen kommer att behöva använda olika sorters algoritmer. Det handlar bl.a. om arbitrage, att göra marknadsförutsägelser baserade på neurala nätverk, momentumdrivna strategier, maskininlärnings- och NLP-stödda algoritmer och handelsinvesteringar baserade på tidssekvensprognoser, etc.

Skapa nya vägar för samarbetsforskning

APEX:E3 har arbetat tillsmmans med Coinbase, FTX, SIX digital exchange, LMAX Digital och ConsenSys Mesh för att arrangera tävlingen. De 15 lagen kommer att få seed-kapital, teknisk support och handelsmentorskap. Det vinnande laget får behålla sitt startkapital och den avkastning de genererar under tävlingen.

Professor Mike Wooldridge, chef för datavetenskapliga institutionen vid University of Oxford, kommenterade att:

“Som ett ledande universitet är det inte bara ett utmärkt tillfälle för våra studenter att engagera sig i industrin vad gäller tillämpningar av datavetenskap utan också potentiella nya vägar för samarbetsforskning. APEX:E3 har skapat en unik utmaning för att tillämpa studenternas kunskaper på verkliga applikationer, som utnyttjar förståelsen och tillämpningen av AI i finansinstitut. Vi är glada att ha APEX:E3 som branschsamarbetsföretag och är nyfikna att se hur tävlingen utvecklas under den kommande veckan. ”

Enligt Dr Quentin Stafford-Fraser vid University of Cambridges datavetenskapliga institutionen ger tävlingen studenterna en riskfri möjlighet att testa sina algoritmer på verkliga marknader.

Överväldigad av gensvaret från studenter från båda universiteten sa APEX:E3:s VD, Usman Khan, att företaget planerar att inkludera fler universitet nästa år, vilket tyder på att turneringen kan bli en årlig händelse.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust