Libra Association utser tidigare OCC-åklagare till chefsjurist

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 26, 2020
  • Saumya Bhavsar ansluter till Libra Networks med två decenniers erfarenhet av finansiella tjänster.
  • Enligt Libra Networks MD kommer Bhavsar att hjälpa till att lansera ett kompatibelt betalningssystem.
  • Bhavsar uppger att Libra-projektet kommer att leda till oöverträffad ekonomisk integration.

Libra Association, det organ som hanterar Facebooks Libra stablecoin-projekt, har anställt Saumya Bhavsar, en före detta OCC-åklagare och centralbankexpert. Bhavsar kommer att ta rollen som chefsjurist för Libra Networks, ett dotterbolag till Libra Association, som driver det blockchain-baserade betalningssystemet Libra.

Bhavsar kommenterade tillkännagivandet och sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Det gläder mig att gå med i Libra Association på dess väg mot att möjliggöra ett mer inkluderande globalt finansiellt system. Tillsammans med många inom banksektorn har jag sett Libra-projektet på avstånd och tror att Libra-betalningssystemet är redo att förändra branschen och möjliggöra enastående ekonomisk innovation och inkludering i en tid när vi behöver det som mest.”

Libra Networks verkställande direktör James Emmett noterade att Bhavsar är en strategisk ledare som har visat sin förmåga att framgångsrikt hantera juridiska, reglerande och operativa roller i en av de mest reglerade sektorerna i världen. Enligt Emmett är Bhavsars utnämning avgörande för organisationen eftersom den kommer att hjälpa till att starta och hantera ett kompatibelt betalningssystem.

Bhavsars tidigare roller

Bhavsar anländer till Libra Networks med 20 års erfarenhet av ledarskap inom finansiella tjänster. Före denna utnämning har hon arbetat i ledande amerikanska och EU-banker och tillsynsmyndigheter. Hennes senaste roll var på Credit Suisse, där hon fungerade som verkställande direktör, global chef för regleringsfrågor och gruppchef för dataskydd.

Andra bankroller inkluderar VD på UBS och biträdande chefsjurist för Euroclear Bank. I båda rollerna ledde hon juridiska team som gav råd om och säkerställde efterlevnad av gränsöverskridande regler och förlikningsavtal med amerikanska myndigheter. Teamen hanterade också fusionstransaktioner å bankernas vägnar. Enligt Libra Association har Bhavsars stora kunskap inom bank-, värdepappers- och sekretesslagstiftning i kombination med innovativa praktiska lösningar, vilket hjälpt till att definiera henne som en pålitlig ledare, rådgivare och strateg.

Utöver att vara bankexpert är Bhavsar också kunnig i juridiska, reglerande och efterlevnadsfrågor. Hon tillbringade lång tid i den offentliga sektorn, där hon arbetade som senioradvokat på avdelningen för verkställighet och efterlevnad vid US Department of Treasury’s Office of the Comptroller of the currency (OCC). Hon har också arbetat för Europeiska kommissionen och i det brittiska parlamentet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust