Rapport: Satoshi Nakamoto bodde i London medan BTC utvecklades

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 26, 2020
  • Doncho Karaivanov kom till denna slutsats efter att ha utvärderat data från flera källor.
  • Enligt honom antydde Nakamotos användning av lokala samtal att han var en Londonbo.
  • Karaivanov fann också att Nakamotos publicerade material var UTC-tidsstämplade.

Satoshi Nakamoto påstås ha bott i London medan han arbetade med bitcoin (BTC). Doncho Karaivanov, en författare hos Chain Bulletin, ett blockchain-mediaföretag, publicerade denna upptäckt i en rapport den 23e november efter att ha undersökt var Satoshi befann sig medan han arbetade med BTC. Enligt Karaivanov lämnade BTC-utvecklaren kryptoscenen för nio år sedan. Han lämnade dock spår som ledde till upptäckten av var han befann sig medan han arbetade med topp-myntet.

Enligt rapporten samlade media in data från olika källor. Dessa inkluderar Satoshis Bitcointalk-konto, som har 539 inlägg, utvecklarens 34 e-postmeddelanden om kryptografi och Bitcoin-e-postlistor och hans 169 åtaganden på SourceForge. Utöver detta gick Karaivanov också igenom metadata från Bitcoins whitepaper version från 2008 och 2009, Genesis- blocket, och även Wayback Machine- arkiv.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt medierna fokuserade forskningen på tidsstämplar från Satoshis Bitcointalk-inlägg, SourceForges inblandning och e-postmeddelanden, som betecknar 742 aktiviteter från 206 separata dagar. Tidsstämpeln börjar den 31 oktober 2008, när han först tillkännagav Bitcoin på kryptografipostlistan och slutar den 13 december 2010, där han skickade sitt senaste kända e-postmeddelande för att UTC-tidsstämplas.

Satoshis användning av lokala samtal antyder att han är en Londonbo

Vid utvärdering av data fann Karaivanov att utvecklarens mest troliga platser var Storbritannien (GMT), östra USA (EST), Stilla havet i USA (PST), Japan (JST) och Australien (AEST). De första tre platserna som behövdes var dock mer troliga enligt författaren.

Vid förklaring om varför han trodde att Satoshi Nakamoto var baserad i London och inte USA, noterade Karaivanov att Satoshi använde regionala talesätt och stavningar i sina publikationer, vilket antydde att han var en Londonbo. Författaren noterade att The Times-rubriken i Genesis-blocket liknade Englands tryckta version av tidskriften.

Karaivanov påpekar att endast den tryckta upplagan av The Times som distribueras i England använde rubriken ”Chancellor brink of second bailout for banks”. Å andra sidan inkluderade onlineversionen kanslerns namn, medan den amerikanska upplagan inte innehöll samma information. Efter att ha gjort efterforskning fann författaren att 43% av The Times läsare är Londonbaserade.

Sammanfattningsvis sa Karaivanov,

”Det är omöjligt att med absolut säkerhet säga var Satoshi bodde när han arbetade med Bitcoin – åtminstone inte med tillgänglig data. Vi kan dock med rimligt förtroende säga att han befann sig i London. Sammanfattningsvis pekar hans skrivstil, hans aktivitetsmönster och Genesis-blockmeddelandet uppenbarligen på Englands huvudstad som den mest troliga kandidaten.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust