Aave investerar i utvecklarna av Tamagotchi-inspirerat NFT-spel

Författad av: Ali Raza
november 28, 2020
  • Det Tamagotchi-inspirerade NFT-baserade spelet Aavegotchi har börjat locka stor uppmärksamhet.
  • Spelet, baserat på Aave-protokollet, lockade även en betydande AAVE-investering.
  • Investeringen gick till Singapore-baserade Pixelcraft Studios, som utvecklat det populära nya spelet.

Tamagotchi blev en stor hit när spelet ursprungligen kom ut, och även om yngre generationer inte kommer ihåg spelet så få många äldre något nostalgiskt i blicken. Det är anledningen till att ett Tamagotchi-inspirerat spel som utvecklats på Aaves (AAVE) blockchain, Aavegotchi, fått en hel del uppmärksamhet de senaste tiden.

Everipedia meddelar Aave-investering i Pixelcraft Studios

Everipedia använde sitt Twitter-konto för att tillkännage den senaste Aave-investeringen för två dagar sedan, 26 november. Det sa att ”#AAVE investerar i Pixelcraft Studios, teamet bakom @aavegotchi, ett Tamagotchi-inspirerat NFT-samlingsspel som drivs av Aaves protokoll.”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Pixelcraft Studios är ett Singapore-baserat företag som utvecklat det nya non-fungible token-baserade spelet, som inspirerats av Tamagochi. Spelet, som drivs av Aave-protokollet, styrs också med AavegotechDAO genom dess token GHST.

Det är en ny token som lanserades så sent som i september 2020 till ett pris på 0,8 dollar. Denna token uppvisade en hög volatilitet under sin första månad. Vid ett tillfälle steg priset upp till nästan 1 dollar, bara för att sedan falla med nästan 50% innan september slutade. Omedelbart efter det steg priset tillbaka upp till 0,8 dollar, och sjönk sedan ned till 0,5 en gång till.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Spelindustrin förändras

Aave avslöjade också ett nytt partnerskap med ett Pokémon-inspirerat spel nyligen, Axie Infinity. I spelet reser spelare runt och samlar Axies, som är olika fantasivarelser.

Spelare kan också delta i strider, där vinnarna belönas med en viss mängd tokens. De som äger tokens kan också använda en speciell NFT, som kommer i form av en unik karaktär som kan användas i spelets värld.

Non-fungible tokens har just nu en stark inverkan på spelbranschen. De erbjuder nya funktioner, nya möjligheter och öppnar för nya spelmekaniker, vilket gör att fler och fler människor blir intresserade av spel, krypto, blockchain och olika typer av tokens.