Kan Bitcoin (BTC) nå nya rekordhöjder i december?

Författad av: Michael Harris
november 28, 2020
  • BTC nådde sin högsta topp sedan december 2017 innan priset föll cirka 15% när handlare kasserade ut.
  • "Detta är en hälsosam korrigering," skrev AvaTrade-analytiker i en kommentar till kunderna.
  • Korrigeringen kan se priset falla till 15 900 dollar där köpare väntar på att kunna handla billigt.

Priset på Bitcoin (BTC) steg till den högsta nivån på nästan tre år på onsdag innan det korrigerades lägre på Thanksgiving och förlorade den tidigare veckovinsten.

Grundläggande analys: Nya rekord i sikte

Kryptoinvesterare såg priset på Bitcoin stiga drastisk i mitten av veckan tack vare att kryptovalutan upplevs vara ett ”tryggt” investeringsalternativ för att undvika inflation, såväl som förväntningar om ett bredare antagande av myntet bland traditionella investeringsföretag och fonder.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Världens största kryptovaluta har stigit med cirka 150% sedan årsskiftet och cirka 360% sedan i mars efter covid-19-utbrottet.

”Driven av en kombination av marknadsstrukturen och starka grundläggande förutsättningar, kan bitcoin nu vara dagar ifrån att nå sin högstnivå någonsin,” säger Nicholas Pelecanos, handelschef för NEM.

”Bakom denna hausseartade prisutveckling ligger tankarna om inflationssäkring som har fångat Wall Street uppmärksamhet sedan de enorma pengatryckningskampanjer som Fed genomförde tidigare i år,” tillade Pelecanos.

Bitcoins uppgång i år har drivits av en stark efterfrågan på riskfyllda tillgångar till följd av de enorma stimulansåtgärderna från regeringar och centralbanker runt om i världen för att lindra effekterna av covid-19-pandemin.

Enligt analytiker har investerare sett Bitcoin som en säkring mot framtida inflation som kan komma till följd av stimulansen.

Dessutom kom nästan hälften av Bitcoins prisuppgång efter PayPals tillkännagivande förra månaden att onlinebetalningsföretaget öppnar för handel med Bitcoin och andra kryptovalutor på sin plattform.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: En sund korrigering

”Oroa dig inte, det här är en hälsosam korrigering,” skrev Naeem Aslam, chefsmarknadsanalytiker på AvaTrade, i en kommentar som skickades till kunderna efter att Bitcoin-priset korrigerats kraftigt på torsdagen. Prisfallet är sannolikt ett resultat av att handlare kasserar ut sina vinster efter att priset skjutit upp.

BTC/USD daglig graf (TradingView)

BTC/USD-priset handlas nu nästan 8% lägre i veckan efter att ha raderat vinsterna från måndag, tisdag och onsdag. Korrigeringen kan föra priset ned till 15,900 dollar och Fibonacci retracement-nivån på 38,2%, vilket skulle erbjuda kortfristiga investerare en chans att köpa Bitcoin.

De som hoppas på ett bättre pris och ett mer lovande ”risk/reward”-förhållande kan välja att vänta på en potentiell korrigering till förra årets högsta på 13 850 dollar, eftersom köpare ser fast beslutna ut att driva upp priset till nya rekordhöjder innan årsskiftet.

Sammanfattning

På onsdagen nådde Bitcoin sin högsta nivå sedan december 2017 innan priset störtade cirka 15% när handlare kasserade ut sina vinster.