XRP priset ökar efter Ripples senaste uttalande

Författad av: Ali Raza
november 30, 2020
  • Tidigare denna månad utgav Ripples VD en intressant kommentar strax före XRP-prisökningen.
  • VD Asheesh Birla sa att tiden då man trodde att BTC skulle vara det enda myntet är förbi.
  • Efter kommentaren steg XRP-priset nästan fyra gånger när marknaden rusade för att möta sina tidigare ATH.

XRP, som återigen är den tredje största kryptovalutan efter marknadsvärde, såg nyligen en betydande prisuppgång som kom strax efter att en av Ripples chefer gjorde ett intressant uttalande. Företagets talesman, Asheesh Birla, sa att 2020 har visat att det finns plats för fler än bara Bitcoin i kryptovärlden.

Ripple-chef tror att Bitcoin-maximalismen är över

Tidigare denna månad talade Ripples VD Asheesh Birla i en podcast för Lend Academy. Birla noterade att Bitcoin är ett innovativt alternativ till guld, men också att de dagar då folk trodde att Bitcoin kommer bli det enda alternativet är över.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Podcasten diskuterar det långvariga antagande att kryptoindustrin så småningom kommer att krascha, och att Bitcoin är allt som återstår. Den så kallade Bitcoin-maximalismen trodde att hela altcoin-marknaden helt enkelt kommer att dö ut med tiden.

Enligt Birla har Bitcoin inte ”gått efter betalningar.” Istället finns det olika användningsområden för olika mynt och tokens, så Bitcoins dominans är inte längre en självklarhet.

”Jag tycker att det är givet att det kommer att finnas många olika digitala tillgångar och det kommer att finnas mycket mer traditionella tillgångar som kommer att tokeniseras som digitala tillgångar,” sa Birla.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Rippels pris går från $0,25 till $0,92

Intressant nog gjorde RippleNets General Manager den här kommentaren den 5 november när XRP-priset låg på cirka 0,25 dollar. Myntets pris har nästan fyrdubblats sedan dess och uppgick till 0,92 dollar förra veckan.

Naturligtvis sjönk priset också med 30% efter ökningen på grund av en marknadskorrigering.

I skrivande stund ligger XRP-priset på $0,62, en ökning med 1,55% sedan igår, och 36,41% högre än för en vecka sedan. Slutligen tillade Birla att han känner sig bullish angående kryptomarknadens återhämtning från krypto vintern 2018 och att han inte kunde vara lyckligare med den innovation som marknaden har sett sedan dess.