Den venezuelanska armén börjar med BTC-mining för att generera oblockerbar inkomst

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 2, 2020
  • Initiativets mål är att hjälpa landet kringgå USA:s sanktioner mot den venezuelanska ekonomin.
  • Krypto-miningen inleddes den 19 november och har stöd från Sunacrip.
  • Enligt den venezuelanska armén blockeras och hanteras fiatvalutor av kolonialistiska intressen.

Venezuelas armé har lanserat ett kryptogruvcenter som innehåller BTC-mining-riggar. Enligt en rapport som publicerades igår är initiativet ett sätt att försöka kringgå USA:s sanktioner mot landet och generera oblockerbara inkomster. Enligt rapporten stöds gruvcentret av Venezuelas kryptoregulator Superintendencia Nacional de Criptoactivos y Actividades (Sunacrip).

Enligt rapporten invigde den 61:e Agustín Codazzi Engineer Conditioning Brigade mining-centret den 19 november. Befälhavaren för brigaden, general Lenin Herrera, ledde ceremonin tillsammans med generalmajor Domingo Hernández Lárez, befälhavare för den bolivariska armén. Representanter från Sunacrip och det privata kryptoföretaget Crypto & Trading gästade också evenemanget.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Brigaden publicerade en video på sitt Instagram-konto och sa:

”För att stärka och hålla vår bolivariska armé självförsörjande, presenterar skördarna från 61:e Agustín Codazzi Engineer Conditioning Brigade stolt det tekniska [blockchain]-projektet inom arméns produktionscenter för digitala tillgångar.”

Krypto för att kringgå amerikanska sanktioner

Brigaden konstaterade också att en ny era av kryptoproduktion inletts inom alla enheter av militären, vilket kommer att generera oblockbar inkomst.

Därtill noterade brigaden att det lokala mining-centret möjliggör realtidsproduktion av krypto. Det är ett sätt för armén att bidra till fiat-systemets fall, som de anses blockeras och hanteras av kolonialistiska intressen, som under lång tid har påverkat det venezuelanska folket.

Nyheten kommer efter att den venezuelanska nationella konstituerande församlingen (ANC) godkände en antiblockadproposition i oktober. Landets president Nicolas Maduro tillkännagav denna nya lagstiftning och uppgav att den är ett lagligt verktyg för att bekämpa USA:s sanktioner mot Venezuelas ekonomi. Enligt uppgift möjliggör lagen att den venezuelanska regeringen kan starta program som tillåter investeringar från tekniker, akademiker, företag, arbetarråd, och andra organisationer.

Lagförslaget, om det klubbas igenom, kommer också göra det möjligt för regeringen att upphäva lagar som inte längre går att tillämpa eller blivit kontraproduktiva till följd av sanktionerna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust