Visa och BlockFi lanserar kreditkort som belönar användare med BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 2, 2020
  • Kortet har en årlig avgift på 149,7 pund och kommer att utfärdas av Evolve Bank & Trust.
  • Företagen siktar på att lansera kortet för allmänheten i början av 2021.
  • Projektet är enligt uppgift en del av Visas Fintech Fast Track-program.

Visa Inc. har inlett ett samarbete med den New York-baserade startupen BlockFi för att lansera ett kreditkort som belönar användare med bitcoin (BTC) istället för kontanter. Användare av det nya kortet kommer att få 1,5% av alla sina inköp tillbaka i BTC. Därtill kommer kortet att erbjuda dem 187 pund tillbaka om de spenderar mer än 2 246 pund inom de första tre månaderna efter att de fått kortet i sin hand.

Enligt Bloomberg har Bitcoin Rewards-kreditkortet en årlig avgift på 149,7 pund och kommer att utfärdas av Evolve Bank & Trust.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en kommentar till den kommande lanseringen av kortet sa Zac Prince, BlockFi:s grundare och VD, att:

”Vi är glada att inkludera kreditkortet i vårt produktpaket och utöka Bitcoins tillgänglighet för en bredare uppsättning konsumenter.”

Företagen hoppas kunna lansera kortet för allmänheten i början av 2021. BlockFi-kontoinnehavare kommer att kunna registrera sig innan den officiella lanseringen. Enligt uppgift är BlockFi:s samarbete med Visa en del av finansservicegigantens Fintech Fast Track-program. Detta initiativ syftar till att göra processen att integrera med Visa smidigare, vilket gör det möjligt för startups att utnyttja räckvidden, möjligheterna och säkerheten för VisaNet, företagets globala betalningsnätverk.

Visas syn på krypto

Visa fortsätter att stödja ett bredare antagande av BTC, men företaget har inte alltid förespråkat krypto. 2018 började Visa att munhuggas med kryptobörsen Coinbase om frågor relaterade till börsens användare som gjorde kryptoköp med sina Visakort. Dessbättre lyckades företagen komma överens och tillsammans skapa Coinbase-kortet, som gör det möjligt för användare att spendera krypto med det Visastödda betalkortet.

Sedan dess har företaget visat stort intresse för kryptosektorn. Tidigare i år inleddes ett samarbete ihop med kryptostartupen Fold för att erbjuda ett betalkort som genererar kryptobaserade belöningar. Vid det tillfället sa Folds VD Will Reeves att kortet skulle bli en game-changer eftersom det låter användare samla BTC på ett enkelt och smart sätt jämfört med att skapa en virtuell plånbok på en kryptoplattform. Det är ett bra exempel på hur Visa hjälper till att öka BTC:s antagande, eftersom kortet kan användas hos en mängd kända återförsäljare, inklusive Amazon och Starbucks.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust