KnowSeafood implementerar VeChain ToolChain för ökad transparens

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on dec 3, 2020
  • KnowSeafoods mål med integrationen är att underlätta leveranserna av färsk fisk och skaldjur i USA.
  • Genom integrationen kommer KnowSeafoods kunder att kunna spåra produktionen av produkter.
  • Enligt KnowSeafoods VD levererar blockchain den transparens som konsumenterna efterfrågar.

KnowSeafood, en skaldjursmarknad på nätet, har implementerat StoryBird – en VeChain ToolChain-driven transparensapplikation som utvecklats av Producers Market. I ett blogginlägg den 1 december konstaterade VeChain att KnowSeafood tagit detta steg för att underlätta pålitliga leveranser av färsk fisk och skaldjur i USA. Tack vare StoryBird kan KnowSeafoods kunder spåra sina skaldjur från fångst till tallrik.

Enligt blogginlägget valde KnowSeafood just VeChain ToolChain för att stärka sin strategi att koppla skaldjursodling med konsumenter direkt via blockchain. Därtill strävar företaget efter att hindra skaldjursbedrägerier och störningar i leveranskedjan genom blockchain-teknik.

Säkerställa och möjliggöra livsmedelssäkerhet genom VeChain ToolChain

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

VeChain ToolChain göra att plattformar kan distribuera blockchain-teknik med de snabbaste ledtiderna i branschen. Tack vare de intuitiva mallarna som är integrerade i VeChain ToolChain kommer lokala skaldjursodlare att kunna ladda upp skörde-, bearbetnings- och leveransinformation sömlöst till VeChainThor blockchain. Blockchain-nätverket kommer sedan att integreras med StoryBird-datasynlighetsmodulen. Applikationen presenterar informationen för slutanvändarna för att verifiera produktens ursprung och spåra leveranslogistiken.

Genom att använda blockchain-teknik kommer organisationen att kunna fylla luckorna mellan alla intressenter i handeln. KnowSeafoods plattform kommer att börja spåra flera fisk- och skaldjursgrupper på VeChain ToolChain från och med Q4 2020. Det inkluderar bland annat norsk lax, nordatlantisk kolja och peruansk Mahi-Mahi.

Per Daniel McQuade, KnowSeafoods grundare och VD, kommenterade att:

”Vår banbrytande erfarenhet av att arbeta med blockchain har visat oss hur kraftfull lösningen är för spårbarhet och hållbarhet. Den amerikanska konsumenten kräver den typ av transparens och ursprungsinformation som blockchain-tekniken ger. Genom att arbeta med VeChain och Storybird-applikationen erbjuder vi våra kunder den bästa tekniken på marknaden för att bibehålla förtroendet för skaldjur från vår KnowSeafood-onlinemarknad.”

En unik möjlighet för VeChain

Enligt rapporter spenderar amerikanska medborgare mer än 76,6 miljarder pund på skaldjur varje år. Det amerikanska jordbruksdepartementet (USDA) har dock visat att cirka 80–90% av amerikaner fortfarande inte äter de rekommenderade nivåerna av skaldjur. Enligt USDA beror det främst på felmärkning av importerade produkter och okända beredningsmetoder.

För att förbättra situationen publicerade amerikanska Food and Drug Administration (FDA) riktlinjer och råd för amerikanska konsumenter om säkra köp av skaldjur. Publikationen uppmanade kunderna att leta efter etiketten med information om var fisken fångades, bearbetades och certifierades. På så sätt tvingade byrån producenterna att hitta sätt att öka transparensen, vilket lett till nya möjligheter för VeChain ToolChain.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust