Big Lots nettoomsättning stiger 18% i det tredje kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
december 4, 2020
  • Big Lots nettoomsättning stiger med 18% i det tredje kvartalet.
  • Återförsäljaren rapporterar 22,02 miljoner pund i nettoresultat under tredje kvartalet.
  • Big Lots lager har återhämtat sig cirka 400% sedan mars.

Big Lots Inc. (NYSE:BIG) rapporterade sitt finansiella resultat för det tredje kvartalet på fredag vilket toppade analytikernas uppskattningar för nettoomsättning och resultat. Återförsäljaren säkrade en första plats i ”Total Retail 2020:s best omnichannel retail report” i november.

Big Lots sade att dess nettoresultat för kvartalet som avslutades den 31a oktober landade på 22.02 miljoner pund vilket motsvarar 56,15 pence per aktie. Som jämförelse rapporterades dess nettoresultat under samma kvartal förra året till 93,82 miljoner pund eller 2,40 pund per aktie, på grund av en skattefördel värderad till 100,91 miljoner pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under föregående kvartal (Q2) registrerade Big Lots 338,62 miljoner pund i nettoresultat mitt under COVID-19-krisen, enligt rapporten som publicerades under den sista veckan i augusti.

Big Lots finansiella resultat för tredje kvartalet kontra analytikernas uppskattningar

Justerat för engångsprodukter tjänade detaljhandelsföretaget 56,15 pence per aktie under det senaste kvartalet jämfört med föregående år på 13,30 pence förlust per aktie. FactSet Consensus of Big Lots justerade resultat per aktie under tredje kvartalet låg på en lägre 48,76 pence.

Det Columbus-baserade företaget sa också på fredag att dess nettoomsättning ökade med 18% jämfört med året innan under tredje kvartalet till 1,02 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter prognostiserat en lägre försäljning på 1,0 miljarder pund för Big Lots under det senaste kvartalet.

Andra framstående siffror i Big Lots resultatrapport på fredag inkluderar en 17,8% årlig tillväxt i jämförbar butiksförsäljning under tredje kvartalet jämfört med en förväntad lägre siffra på 15,3%. Återförsäljaren återköpte 2,2 miljoner aktier under tredje kvartalet för 74 miljoner pund.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

VD Bruce Thorns kommentarer på fredagen

VD Bruce Thorn kommenterade på fredagen och sa:

”Även om vi förväntar oss att affärerna kommer att måttas med tanke på den långsträckta säsongen, är vi nöjda med den starka start vi har sett i fjärde kvartalet.”

Big Lots öppnade lite under 10% på aktiemarknaden på fredag. Jämfört med samma datum förra året är företagets aktier nu cirka 80% högre efter en återhämtning på nära 400% sedan lågpunkten i mars, då den pågående Coronavirus-pandemin tvingade dess butiker att tillfälligt stängas.

Big Lots avslutade förra året nästan helt oförändrad på aktiemarknaden. I skrivande stund värderas den till 1,53 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 2,91.