Cardanos (ADA) smarta kontrakt nu kompatibla med alla programmeringsspråk

Författad av: Ali Raza
december 4, 2020
  • Utvecklarplattformarna ger snabbare hastigheter, förbättrad funktionalitet och lägre kostnader.
  • Den nya IELE-miljön tillåter utvecklare att skriva kod på vilket programmeringsspråk som helst.
  • IOHK vill göra blockchain-utveckling tillgänglig för alla sorters utvecklare för att uppmuntra till antagande.

Idag tillkännagav blockchain-teknikföretaget Input Output Hong Kong (IOHK) lanseringen av två smarta utvecklarplattformar för Cardano (ADA) – IELE och KEVM. Enligt tillkännagivandet kan KEVM-miljön nu användas i vilket Cardano smart contract som helst.

Det betyder att Cardanos smarta kontrakt nu är kompatibla med alla typer av programmeringsspråk.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

IOHK är företaget bakom Cardano blockchain, och företaget försöker göra blockchain-plattformen mer skalbar och tillgänglig för användare och utvecklare.

De nya utvecklingsmiljöerna gör det möjligt för utvecklare att effektivt skriva smarta kontrakt för Cardano.

Över 140 000 kontrakt är nu kompatibla

IOHK gjorde tillkännagivandet under företagets månatliga produktuppdateringssession. Utvecklarplattformen KEVM kommer att göra det möjligt för utvecklare att implementera framtida eller befintliga Ethereum-baserade applikationer i Cardano-nätverket.

Som ett resultat av den senaste uppgraderingen är nu fler än 140 000 kontrakt kompatibla med Cardano blockchain. Utvecklarnätverket använder sig av Etheruem-versionen för virtuell bearbetning som redan har verifierats av K-programvaran.

Tack vare att kompatibilitetsproblemet är löst kan utvecklare implementera eller definiera formell semantik för ett programmeringsspråk på ett modulärt och intuitivt sätt. Dessutom är det nu möjligt för utvecklare att skriva DApps och använda dem i Cardano-nätverket. Som ett resultat kommer utvecklarna att erbjudas snabbare hastigheter, formellt verifierad säkerhet, förbättrad funktionalitet samt lägre avgifter.

Samtidigt låter IELE-miljön utvecklare skriva kod på olika programmeringsspråk. De kan nu överföra funktionaliteten till Cardano blockchain, vilket gör det enklare och mer effektivt.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Blockchain-utveckling tillgänglig för alla utvecklare

IOHK meddelade också att IELE-miljön kommer att vara ”det första storskaliga betatestet”, eftersom det kommer att göra det möjligt för icke-blockchain-utvecklare att skapa smarta kontrakt på Cardano (ADA)-nätverket utan att lära sig ett blockchain-baserat programmeringsspråk.