NEM-priset (XEM) exploderar 50% och når de högsta nivåerna sedan juni 2018

Författad av: Michael Harris
december 4, 2020
  • NEM sa att man planerar att lansera sitt huvudnät NEM Symbol den 14 januari.
  • XEM-priset har ökat med cirka 50% den här veckan efter att ha exploderat nästan 100% i november.
  • Köparna siktar nu på 0,2950 dollar.

NEM-priset (XEM) handlas cirka 20% högre idag för att öka veckovinsterna till 50% och registrera en ny 30-månadershöjd över 0,27 dollar.

Grundläggande analys: NEM Symbol lanseras nästa månad

NEM sa att man planerar att lansera NEM-symbolen den 14 januari, enligt ett meddelande där NEM-samhället publicerade lanseringsdetaljerna för sin kommande offentliga blockkedja. Verkställande direktören David Shaw skrev de sista komponenterna innan lanseringen av huvudnätet är redo.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

NEM-teamet förväntar sig att Symbol kommer att ta itu med många blockkedjor på företagsnivå, eftersom det kommer att erbjuda en mängd data- / tillgångshanteringslösningar. Shaw sa att lanseringen av Symbol blev försenad på grund av vidareutveckling och testning av blockkedjans många komponenter.

“När vi arbetar igenom och slutför de sista kvarvarande komponenterna i den tekniska färdplanen, särskilt Core Server, TestNet Patch, REST + SDK, Wallets och Node Monitoring, är det uppenbart att den kumulativa tekniska risken för alla tillsammans kommer att resultera i en fördröjning till lansering av 1-2 veckor, sade han.

NEM sa att blockkedjan kan vara redo för lansering mitt under julsäsongen, men samhället sa att de tror att mitten av januari var en lämpligare tid. Blockets snapshot för lanseringen ligger på 3 025 200, och NEM sa att opt-in före lansering är planerad att avslutas den 9 januari.

Användarna kan välja att opt-in på huvudnätet och får då belöningar på 1 XEM + 1 XYM-token för varje XEM som de låser in för den kommande lanseringen av huvudnätet.

”Genesis/Nemesis-blocket förväntas skapas den 14 januari inom några timmar efter snapshot, och XYM-tokens kommer att distribueras i Genesis/Nemesis-blocket till alla konton som har valt att delta innan opt-in före lanseringen stänger i enlighet med villkoren för opt-in-processen, ”skrev NEM i meddelandet.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Priset exploderar högre

XEM-priset handlas nu 17% högre över 0,25 dollar efter att ha träffat 0,2723 dollar tidigare idag. Detta är det högsta XEM-pris som handlats sedan juni 2018. Sammantaget har prisåtgärden ökat med cirka 50% den här veckan efter att ha exploderat nästan 100% i november.

NEMs veckovisa diagram (TradingView)

Det tjur-aktiga momentumet har fortsatt att tvinga prisåtgärden att handlas över det kortsiktiga målet på 0,23 dollar. Den pågående tjurkörningen innebär att XEM-priset har återhämtat sig över hälften av de totala förlusterna som registrerades under en stor krasch sedan april 2018. Den viktigaste Fibonacci retracement-linjen på 61,8% uppgår till 0,2950 dollar och detta kommer att fungera som nästa mål för XEM-köpare.

Sammanfattning

NEM sa att de kommer att lansera sin blockkedja NEM Symbol den 14 januari 2021, vilken förväntas erbjuda många data/tillgångshanteringslösningar. Under tiden exploderade dess prisåtgärd högre för att testa 30 månaders toppnivåer.