China Mobiles aktier faller trots starka ekonomiska resultat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 5, 2020
  • China Mobile har tecknat ett samarbetsavtal med Scienjoy Holdings.
  • Aktien har ett bra "risk/reward"-förhållande för långsiktiga investerare.
  • China Mobils lönsamhet är bättre än konkurrenternas.

Sedan början av november har aktierna i China Mobile (NYSE: CHL) fallit från 34,6 till det nuvarande priset runt 29,9 dollar. China Mobile har haft svårt att stabilisera sig över motståndsnivån vid 30 dollar, och aktien är kvar på en björnmarknad.

Grundläggande analys: China Mobile är ett hälsosamt och stabilt företag

China Mobile har fortsatt betala ut en stabil utdelning till aktieägarna och har inga planer på att avbryta dem. China Mobiles lönsamhet är bättre än konkurrenternas, men aktien handlas ändå nära den lägsta nivån på fem år. Nu kommer nyheter om att China Mobile har tecknat ett samarbetsavtal med Scienjoy Holdings.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Avtalet förväntas gynna båda företagen och erbjuda högkvalitativt videoinnehåll för fler än 100 miljoner användare via China Mobils nätverk. ”Tack vare China Mobiles höga marknadsandel av mobiltelefonanvändare i Kina tror vi att … användare kommer att lockas till våra livestreamingsplattformar,” säger Victor He, styrelseordförande och VD för Scienjoy.

China Mobile har hanterat covid-19-pandemin mycket bra, och företagets intäkter ökade med 1,4% på årsbasis under tredje kvartalet. Nettoresultatet minskade däremot med 0,3% under samma period, vilket ändå är mycket bra, särskilt i dessa osäkra tider.

China Mobiles aktier har fallit under 30 dollar och den tekniska analysen visar att priset kan falla ytterligare i december. Samtidigt är företaget inte övervärderat, och kanske kan det vara ett bra tillfälle att investera i China Mobile-aktier just nu.

China Mobile har nått 950 miljoner mobilkunder och de flesta finansanalytiker förväntar sig också att priset kommer att stiga avsevärt den kommande tiden.

Det finns också vissa risker vad gäller handel med China Mobile-aktier i december, men den nuvarande utdelningen på 6,3% gör företaget till en av regionens stadigare aktörer. Kina återhämtar sig väl från pandemin med en BNP som steg nästan 5% under tredje kvartalet, och jag förväntar mig att bättre tider väntar för China Mobiles aktier.

Teknisk analys: China Mobiles aktier förblir på en björnmarknad

Aktien har nu haft en nedåtgående trend i flera månader, men det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet är mycket bra för långsiktiga investerare.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 29 och 28 dollar, samtidigt som 33 och 35 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 33 dollar skulle det vara en signal att köpa China Mobile-aktier, men om priset skulle sjunka under stödnivån på 29 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

China Mobile är ett hälsosamt och stabilt företag och med ett börsvärde på 124 miljarder dollar är denna aktie inte övervärderad. China Mobils lönsamhet är bättre än konkurrenternas, och det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet är mycket bra för långsiktiga investerare. Tekniskt sett fortsätter aktierna i företaget att handla på en björnmarknad, och så länge som China Mobile-priset ligger kvar under motståndet vid 33 dollar så fortsätter det att gälla.