Ripple säljer MoneyGram-aktier för 15 miljoner dollar

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on dec 5, 2020
  • Ripple började nyligen sälja av sina aktier i en av företagets största partners, MoneyGram.
  • Mellan den 27 november och 4 december såldes aktier för över 15 miljoner dollar.
  • Företaget hävdar att flytten inte återspeglar situationen för dess partnerskap med MoneyGram.

Den kaliforniska kryptostartupen Ripple, beslutade nyligen att sälja en stor del av sina aktier i MoneyGram. Företaget investerade ursprungligen i MoneyGram 2019. Under den senaste veckan sålde Ripple aktier för sammanlagt 15,3 miljoner dollar.

Ripple tjänar 15 miljoner dollar på MoneyGram-aktier

Ripples ansökan till US SEC igår kväll, 4 november, avslöjar att företaget har sålt MoneyGram-aktier den senaste veckan, från den 27 november till 4 december. Totalt sålde företaget 2 264 113 MGI-aktier för sammanlagt 15 303 792,60 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Naturligtvis hade Ripples beslut att sälja aktierna – och att de sålde så många av dem – en betydande inverkan på värdet på MoneyGrams aktier. Under de senaste månaderna har priset stigit från 2,94 till över 8,53 dollar, vilket är hur mycket de var värda innan Ripple började sälja.

När försäljningen avslutades hade priset sjunkit även, men lyckades hålla sig kvar över 6,50 dollar.

Ripple hävdar att det bara ville tjäna på sin investering

Försäljningen kom som en överraskning för många, eftersom Ripple är känt för att samarbeta med banker, finansinstitut, betalningsjättar, remitteringsföretag och i stort sett alla andra som har något att göra med pengar som flyttar mellan länder. Ripple var stolta över sitt partnerskap med MoneyGram 2019, vilket otaliga uttalanden vittnar om.

Trots aktieförsäljningen hävdar Ripples talesman att ingenting har förändrats. Han uppgav att Ripple fortfarande är stolta över att vara MoneyGrams partner, och att det enbart handlade om ett ekonomiskt beslut för att göra vinst på sin investering i MGI.

Talsmannen betonade att försäljningen inte speglar en förändrad relation på något sätt mellan Ripples och MoneyGram. Investeringen som Ripple ursprungligen gjorde var ganska omfattande, och låg till grund för att MoneyGram gick med på att använda Ripples xRapid-teknik för att öka betalningshastigheten genom användning av XRP.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust