Ripple inleder samarbete med Novatti Group för expansion i Sydostasien

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 7, 2020
  • Partnerskapets mål är att möjliggöra transaktioner i realtid mellan Australien och Sydostasien.
  • Samarbetet låter Novattis kunder göra internationella transaktioner via RippleNet.
  • Enligt VD Peter Cook kommer partnerskapet att öka Novattis konkurrenskraft.

Ripple, det San Francisco-baserade blockchainföretag som driver XRP, har inlett ett samarbete med det australiensiska digitala bank- och betalningsföretaget Novatti Group. Målet att underlätta internationella transaktioner i realtid mellan Australien och Sydostasien. Enligt uppgift kommer Novatti Groups kunder att kunna utföra transaktioner via RippleNet.

Peter Cook, VD för Novatti Group, kommenterade partnerskapet:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Novatti är oerhört glada över samarbetet med Ripple, som snabbt stört den globala betalningsindustrin. Partnerskapet kommer att öka Novattis konkurrenskraft ytterligare och ge våra kunder tillgång till nya och innovativa betalningslösningar. I synnerhet ser vi fram emot att arbeta med Ripple för att ge våra kunder tillgång till deras spännande alternativa finansieringslösningar, så att våra kunder kan frigöra kapital för att fokusera på att växa sina affärer.”

Cook tillade att detta partnerskap kommer att påskynda Novattis expansion, särskilt i Sydostasien. Företaget vill erbjuda ökade transaktionsvolymer och omsättningstillväxt för sin huvudsakliga betalningshanteringsverksamhet.

Enligt uppgift kommer partnerskapet inledningsvis att fokusera på överföring i realtid mellan Australien och regionen Sydost. Men planer på att utvidga partnerskapets omfattning diskuteras som bäst. Expansionsplanerna kommer att se Novatti hanter Ripples gränsöverskridande betalningar i Australien, med hopp om att skapa en ny inkomstkälla för sin kärnverksamhet.

Stor potential i Sydostasien

De senaste åren har regionen Sydostasien visat stor tillväxtpotential vad gäller antagandet av blockchain-applikationer. Till exempel har länder som Singapore, Malaysia och Thailand nyligen meddelat att de har gett sig i kast med olika blockchain-relaterade sektorer, inklusive internationella betalningar.

Enligt uppgift har Singapore lanserat ett projekt värt 9 miljoner pund för att stärka tillväxten inom sitt blockchain-ekosystem. Därtill syftar projektet till att underlätta utveckling, kommersialisering och antagande av blockchain-teknik för verkliga användningsfall.

Novatti fortsätter att vara förstahandsvalet för många multinationella företag att ingå partnerskap med. Innan företaget inledde sitt samarbete med Ripple har de t.ex. gjort gemensam sak med Visa, Alipay, UnionPay International, Google Pay, Samsung Pay, Marqeta och Decta.

I skrivande stund är XRP den tredje största kryptovalutan sett till börsvärde. Myntet handlas till £ 0,45, vilket innebär en vinst på 1,96% det senaste dygnet och en tillväxt på cirka 200% sedan början av 2020.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust