MicroStrategy är redo att erbjuda värdepapper värda £299 miljoner för att köpa mer BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 8, 2020
  • Företaget avser att investera nettovinsten från försäljningen av sedlarna i BTC.
  • Enligt MicroStrategy kommer erbjudandet endast att vara öppet för kvalificerade institutionella investerare.
  • Sedlarna förfaller 2025 och investerare kan lösa in och konvertera dem till kontanter.

MicroStrategy Inc., ett ledande oberoende börsnoterat företagsintelligens-firma, har meddelat att de strävar efter att erbjuda konvertibla äldre sedlar för 229,8 miljoner pund för att samla in pengar för att investera i BTC. Ett pressmeddelande avslöjade denna nyhet den 7 december och noterade att detta erbjudande kommer att vara föremål för marknadsförhållanden och andra faktorer. Därför kommer företaget inte att garantera om, när eller på vilka villkor de kommer att slutföra erbjudandet. Enligt uppgifter kommer företaget endast att sälja sedlarna till kvalificerade institutionella köpare medan de följer regel 144A enligt Securities Act.

Enligt pressmeddelandet planerar MicroStrategy att erbjuda de första köparna av sedlarna ett alternativ att köpa upp till ytterligare 44,9 miljoner pund sammanlagt huvudbelopp på sedlarna. De skulle dock behöva göra sina inköp inom en 13-dagarsperiod, som börjar och inkluderar det datum då företaget först ger ut sedlarna. Pressmeddelandet fortsatte med att notera att sedlarna kommer att vara osäkrade och att de kommer att tjäna ränta, som kommer att betalas halvårsvis i efterskott den 15 juni och 15 december varje år. Den första räntesatsen kommer att betalas den 15 juni 2021, enligt pressmeddelandet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt MicroStrategy förfaller sedlarna 2025 där köparna kommer att lösa in och konvertera dem enligt företagets villkor. Men sedlarnas förfallodatum kan komma tidigare om de återköps tidigare. Företaget tillade att den 20 december 2023 eller senare kan de lösa in hela eller en bråkdel av sedlarna för kontanter. Köpare kommer enligt uppgift ha tre inlösenalternativ vid MicroStrategys val. Dessa inkluderar kontanter, aktier i MicroStrategys stamaktie A, eller en kombination av båda.

Investering av nettovinster i bitcoin (BTC)

Företaget hävdade vidare att före den 15e juni 2025 kan sedlarna endast konverteras under specifika omständigheter och under vissa perioder. Därefter kan köparna konvertera sedlarna när som helst fram till den andra schemalagda handelsdagen, vilket omedelbart föregår förfallodagen. MicroStrategy citerade vidare att de skulle bestämma ränta och konverteringskurser, konverteringspriset och andra villkor avseende sedlarna vid prissättningen av erbjudandet.

I pressmeddelandet noterade MicroStrategy att de skulle investera nettovinsten från försäljningen av sedlarna i bitcoin (BTC). Denna investering kommer enligt uppgift att följa företagets Treasury Reserve Policy. MicroStrategy sa att de skulle göra denna investering eftersom de jobbar på att samla in rörelsekapitalbehov och andra allmänna företagsmål.

Företaget varnade för att erbjudandet och försäljningen av sedlarna och aktierna i MicroStrategys stamaktie A, som kommer att utfärdas vid konvertering av sedlarna, inte har registrerats enligt Securities Act eller värdepapperslagstiftningen i något annat land. Därför kommer företaget inte att erbjuda eller sälja sedlarna i USA utan registrering eller undantag från sådana krav. MicroStrategy drog slutsatsen att de kommer göra ett erbjudande på sedlarna genom ett privat erbjudande-pm.

Den här nyheten kommer efter att företaget först gjorde rubriker i kryptosektorn genom att investera 187 miljoner pund för att köpa 21 454 BTC i augusti i år. Därefter köpte de ytterligare 16 796 BTC för 131,2 miljoner pund i september via Coinbases OTC-mäklarplattform.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust