MakerDAO introducerar community-omröstningar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on dec 10, 2020
  • Målet med omröstningarna är att låta communityn delta i beslutsfattandet om nya förändringar.
  • Omröstningarna inleddes den 7 december och kommer att vara aktiva i tre dagar.
  • Enligt uppgift är omröstningarna binära och låter medlemmarna bara rösta på ett enda alternativ.

MakerDAO Governance Facilitator genomför en styrningsundersökning på uppdrag av Maker Governance-communityn för att förbättra användarengagemanget. Enligt ett blogginlägg som publicerades den 7 december vill organisationen erbjuda communityn en chans att visa sitt stöd eller lyfta fram invändningar mot bl.a. parameterändringar och säkerheter på plattformen. Undersökningen inleddes den 7 december och planeras avslutas i eftermiddag.

I organisationens regler för styrningsundersökningen konstaterade de att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Detta är en binär omröstning. I en binär omröstning kan du rösta på ett enda alternativ. Du bör rösta på det alternativ du föredrar. Alternativt, om du accepterar något av de två alternativen och inte har någon preferens mellan dem, bör du rösta ’Avstå’.”

Undersökningen låter medlemmar i communityn stödja eller motsätta sig justeringen av skuldtaket av YFI-A-valvet och stabilitetsavgifter. Organisationens förslag är att öka YFI-A-skuldkapaciteten från 20 miljoner DAI till 30 miljoner DAI. De föreslår också att YFI-A-stabiliteten ökas från 4% till 10%.

Möjliga resultat av omröstningen

Enligt blogginlägget kommer organisationen att vidta flera åtgärder om ja-rösterna överstiger nej-rösterna. Förslaget att höja skuldtaket för YFI-A-valvet från 20 miljoner DAI till 30 miljoner DAI kommer då att inkluderas i nästa verkställande omröstning, som kommer att ske fredagen den 10 december. Organisationen kommer också att inkludera förslaget att öka stabilitetsavgiften för YFI-A-valvstyp från 4% till 10% i den verkställande omröstningen efter att omröstningen är slutförd.

Om den verkställande omröstningen ger grönt ljus för förändringarna kommer organisationen att implementera dem i Maker-protokollet efter att säkerhetsmodulen för styrning löper ut. Om nej-rösterna är fler eller lika många som ja-rösterna kommer organisationen inte att vidta några ytterligare åtgärder just nu.

Fler omröstningar

Utöver den redan nämnda omröstningen öppnade MakerDao Governance Facilitator också omröstningar för följande förändringar:

  • Sänka stabilitetsavgifterna för stable-mynten USDC-A, TUSD-A, PAXUSD-A och GUSD-A
  • Justering av ETH-B-skuldtaket
  • Lägga till AAVE som säkerhetstyp i Maker Protocol
  • Lägga till UNI-V2-DAI-ETH (UniswapV2 DAI-ETH LP-token) som säkerhetstyp i Maker Protocol
  • Lägga till UNI-V2-USDC-ETH (UniswapV2 USDC-ETH LP-token) som säkerhetstyp i Maker Protocol
  • Använda ETH-B Modul för direktåtkomst för skuldsättning för ETH-B med angivna parametrar

På samma sätt som för omröstningen om att öka YFI-A-skuldtaket och stabilitetsavgifterna kommer resultaten av dessa val att avgöra om MakerDAO Governance Facilitator kommer att inkludera dem i den verkställande omröstningen på fredag. Därefter kommer den verkställande omröstningen att avgöra om ändringarna kommer att genomföras eller inte.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust