Grayscale slutar tillfälligt att acceptera nya investerare i sex kryptofonder

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on dec 22, 2020
  • Företaget förklarade inte varför det tillfälligt stoppade inköp från nya investerare.
  • JP Morgan-strateger tror att den här åtgärden kan påverka BTC:s prisutveckling.
  • Det är inte första gången Grayscale hindrar nya investerare från att investera i sina fonder.

Grayscale Investments, en ledande kryptoförvaltare, har tillfälligt slutat ta emot nya kunder i sex kryptofonder. Kapitalförvaltaren publicerade denna information på sin webbplats den 21 december och noterade att dess Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin och Digital Large Cap Fund Trust för närvarande inte är tillgängliga för nya investerare. Efter denna förändring är de enda tillgängliga enheterna för investering Zcash, Horizen och XRP.

Företaget förklarade inte varför det hade stoppat investeringar från nya investerare. Grayscale Investments stänger emellanåt sina kryptotrust och öppnar privata placeringsrundor. Till exempel stoppade företaget upprepade gånger nya investeringar i GBTC under fjärde kvartalet förra året. Bortsett från detta stoppade företaget GBTC-köp i juni i år. De återställde dock tjänsten en månad senare. Som sådan är de nuvarande begränsningarna inte en ovanlig händelse i företagets verksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Medan kapitalförvaltaren har stoppat nya investeringar i de sex fonderna, påstås det att den kommer ha möjlighet att få mer kapital från sina befintliga investerare tills den åter öppnar fonderna för nya investerare igen.

Efter att Grayscale avslöjade denna nyhet kom JP Morgan-strateger ut för att analysera den potentiella skada som den kan orsaka. Ledda av Niko Panigirtzoglou, bankens kvantitativa strateger noterar att denna åtgärd skulle minimera mängden institutionella pengar som går till BTC. Som ett resultat tror analytikerna att denna plötsliga nedgång skulle öka chanserna för nedåtgående prisjustering, liknande den under andra halvan av 2019.

Strategerna sa att det är svårt att beskriva BTC som överköpt. De tillade att Grayscale Investments’ BTC inflöden är för stora för att låta någon position att koppla av med momentum handlare att skapa varaktiga negativa prisutvecklingar.

Grayscales enorma tillväxt 2020

Denna nyhet kommer när Grayscale Investments fortsätter att uppnå nya milstolpar. Företaget avslöjade nyligen att det hade samlat in 0,78 miljarder pund under Q3 2020. Enligt företaget var detta det största kapitalinflödet hittills under ett enda kvartal. Grayscale tillade att Bitcoin Trust fortfarande har stor efterfrågan, och fondens kapitalinflöde låg på totalt 536,5 pund under samma period.

Den 14 december twittrade företaget att det nu innehar och förvaltar kryptotillgångar värda 9,7 miljarder pund. Enligt tweeten har Grayscale Bitcoin Trust 8,06 miljarder pund i AUM, medan Ethereum Trust har 1,28 miljarder pund.

På tal om Grayscales enorma tillväxt i år sa dess VD, Michael Sonnenshein,

”På Grayscale är våra flöden nu troligen 6x högre än de var förra året och de typer av investerare som sätter kapital i arbete liknar ingen av de investerare vi sett någonsin tidigare. Det är några av världens största investerare.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust