CZ manar till enhet i kryptobranschen efter att Vitalik Buterin kritiserat XRP

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 23, 2020
  • Enligt Changpeng Zhao bör kryptobranschen vara decentraliserad, inte uppdelad.
  • Ripple Labs VD Brad Garlinghouse uppger att SEC bestämde sig för att stämma Ripple utan närmare förklaring.
  • Nyheten om SEC:s stämning av Ripple Labs fick XRP att sjunka med 13% på ett dygn.

Binances VD, Changpeng Zhao, har uppmanat krypto-communityn att förbli enad och hjälpa varandra att expandera branschen tillsammans. Uppmaningen kom i en tweet den 22 december där han svarade på Vitalik Buterin, Ethereums medgrundare, som attackerade Ripple Labs Inc och deras native token XRP. Buterins tydliga ställningstagandet mot företaget fick Zhao att konstatera att krypto-communityn bör vara decentraliserad, inte delad.

https://twitter.com/cz_binance/status/1341223594857095171

SEC stämmer Ripple

Buterin attackerade Ripple Labs efter att företaget avslöjat att de stämts av SEC på grund av sin token. Enligt Garlinghouse beslutade tillsynsmyndigheten att stämma projektet utan att ge någon närmare förklaring varför. Garlinghouse påpekade också att XRP är en valuta och därför behöver myntet inte registreras som ett betalmedel.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han tillade att tillsynsmyndigheten har låtit XRP fungera som en valuta i mer än åtta år. Han konstaterade vidare att Ripple kommer att möta stämningen i domstol för att få tydliga spelregler för hela branschen i USA.

Efter dessa nyheter föll XRP kraftigt och förlorade så mycket som 13% under dagen. I skrivande stund har XRP sjunkit med 11,66% för handlas till 0,35 pund. Myntets dagliga handelsvolym är 9 428 136 881 pund det och har ett börsvärde på 16 020 821 093 pund.

Messaris grundare manar också till samarbete

Messaris grundare, Ryan Selkis, manar också till enhet i kryptosamhället.

Han tweetade bl.a. att:

”Vi är ”i detta tillsammans” för att dra upp linjer för regleringsavgränsning. XRP som ”säkerhet” skadar ytterligare de amerikanska företagen medan globala företag kommer att fortsätta att vara verksamma på dessa marknader. XRP som säkerhet innebär också att andra tillgångar kommer att möta samma öde. Åtminstone har Ripple $ att slåss.”

Brad Garlinghouse, Ripple Labs VD, svarade Selkis och sa att SEC motverkar innovation i USA och att genom att attackera XRP attackerar tillsynsmyndigheten hela kryptoindustrin.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust